SANITAT
Societat 24/04/2013

Els metges no descarten fer vaga si es confirma la retallada del 8% del pressupost en els hospitals de l'ICS

Els metges dels vuit hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'han reunit avui en vuit assemblees simultànies per començar-se a mobilitzar davant les noves retallades a la sanitat

Lara Bonilla
1 min
Assemblea de metges a l'Hospital de Vall d'Hebron/L.B

BarcelonaSegons ha informat el sindicat Metges de Catalunya, l'Institut Català de la Salut (ICS) té previst retallar en 100 milions d'euros el pressupost per al 2013, això significa un 8% menys d'ingressos que l'any anterior. Roya Boyé, delegada de Metges de Catalunya a l'Hospital Vall d'Hebron, ha explicat que com ja no hi ha marge per retallar en activitat sanitària "perquè pujarien més les llistes d'espera", el gruix de la tisorada recaurà en el personal.

Segons el sindicat, s'han fet 16.000 operacions menys en els últims dos anys.

Temen que se'ls obligui a treballar més hores i que se'ls torni a rebaixar el sou. Recorden que "el metge de l'ICS ha perdut un 30% del seu poder adquisitiu" des del 2010. Davant d'aquest escenari, els metges "no descarten" fer vaga.

"És impossible estalviar si no és tocant el capítol 1, que és el de personal, i es tocaran els complements del sou, que són bàsics pel metge", ha explicat Boyé.

Els metges de l'ICS han celebrat aquest dimecres al matí vuit assemblees on s'ha informat els professionals d'aquesta possible nova retallada. Durant l'assemblea celebrada a l'Hospital Vall d'Hebron s'ha fet una crida a la "unitat" dels facultatius per fer "força" davant de l'administració.

stats