SOCIETAT
Societat 03/10/2011

El dispositiu de Mossos i Urbana al metro de Barcelona redueix en un 25% els robatoris

Ajuntament i Generalitat en fan un balanç "molt positiu" i es comprometen a mantenir-lo

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana al metro de Barcelona ha permès en aquests dos mesos i mig de funcionament una reducció del 25% de les infraccions penals respecte al mateix període de l'any passat, passant dels 6.346 fets penals comesos a la xarxa del metro al 2010 als 4.743 d'enguany, la majoria delictes i faltes de furt.

Així, la forta pressió policial ha comportat un total de 267 detencions, tot i que el nombre de detinguts és de 147, ja que el 17% són multireincidents. També s'han identificat a 12.344 persones, el doble respecte l'any anterior. Els dos cossos policials han destinat 5.293 patrulles, que han invertit més de 14.500 hores de patrullatge, amb l'objectiu de garantir la seguretat en la mobilitat del transport urbà, prevenir l'acció de carteristes i detenir els principals autors de delictes i faltes penals.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que els resultats són "més que esperançadors" i que el dispositiu ha establert les bases per acabar amb la sensació d'impunitat al transport de la ciutat. L'Ajuntament i la Generalitat s'han compromès a mantenir la vigilància dels dos cossos al transport suburbà i adaptar-la a les noves necessitats del curs.

stats