Societat 15/01/2012

El frau de les dietes miracle

L'Associació Espanyola de Dietistes Nutricionistes qualifica la dieta Dukan de "frau" i "d'il·legal". Desaconsella seguir-la perquè la considera "un risc per a la salut pública"

L. Bonilla
1 min
El frau de les dietes miracle

BarcelonaUn dels típics propòsits d'any nou és en molts casos el d'aprimar-se. Malgrat això, no totes les maneres de fer-ho són vàlides. La dieta Dukan, per exemple, ha estat desacreditada per l'Associació Espanyola de Dietistes Nutricionistes, que la qualifica de "frau" i "d'il·legal". Per això desaconsella seguir-la, perquè la considera "un risc per a la salut pública". Adverteix que l'elevada ingesta de proteïnes ha estat associada a malalties cròniques com l'osteoporosi, la insuficiència renal, el càncer i a malalties cardiovasculars.

Albert Goday, cap de secció del servei d'endocrinologia de l'Hospital del Mar, explica que les dietes miracle agafen les propietats parcials d'un nutrient i les extrapolen a "límits demencials". "Aliments vermells sí, però taronges no? La lògica ja ens fa veure que ens estan entabanant", afegeix.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats