Publicitat
Publicitat

TRÀNSIT

El club dels 15: Uns 18 milions de conductors rebran aquest diumenge un punt de més en el seu carnet de conduir

Se'ls premia per no haver estat sancionats des de que es va implantar el carnet per punts

Un total de 18 milions de conductors rebran aquest diumenge un punt de bonificació en el seu permís de conduir per no haver estat sancionats des de que es va implantar el carnet per punts, mentre que més de 90.000 estan en perill de perdre'l per tenir un saldo igual o inferior a 3 punts.

Els 18 milions de persones als quals se'ls regalarà un punt més –en tindran, per tant, 15–, suposen el 69% dels conductors d'Espanya.

L'1 de juliol del 2006, quan es va posar en marxa el carnet per punts, tots els conductors que tenien més de tres anys d'experiència al volant comptaven amb 12 punts i el 2009 s'hi van afegir dos més per a aquells que no havien comés cap infracció.

A l'altre costat, 91.749 conductors tenen un saldo igual o inferior a 3 punts, pel que la comissió d'una infracció greu o molt greu pot suposar la pèrdua de carnet. Des de que es va posar en marxa el carnet per punts, 142.015 persones han perdut el carnet i a 2.462 se'ls ha retirat dues vegades.

Més continguts de Societat

  1. La condemna als 11 del Raval es va basar en un testimoni que va mentir

    Una investigació finançada per Journalism Found i publicada a 'El Periódico' i InfoLibre explica que Asim Iqbal era un traficant de persones, un confident policial i que es va inventar una trama de finançament terrorista

  2. Un pagès va disparar per error contra l'excursionista de Sant Martí de Centelles

    La víctima, de 18 anys, era amb uns amics en una zona boscosa

  3. Troben una nena de 10 mesos sobre un flotador a un quilòmetre de la costa de Turquia

    Sembla que els pares es van despistar prenent el sol i la ressaca del mar es va endur el flotador mar endins