Societat 17/05/2012

La prohibició d'autocars a la Sagrada Família tindrà excepcions

Els vehicles que transportin escolars o persones amb mobilitat reduïda i tinguin entrada de grup sí que podran aturar-se davant del temple

M.ortega
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona tira endavant amb l'objectiu de prohibir la circulació d'autocars al voltant de la Sagrada Família per oxigenar la zona i fer front a les grans aglomeracions. La norma, però, serà flexible per als autocars escolars o aquells que transportin persones amb mobilitat reduïda i disposin d'entrada de grup al temple. En aquests casos, els autocars tindran deu minuts per recollir o deixar els visitants a la parada del carrer Marina. La prohibició s'aplicarà, segons ha comunicat avui el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, a partir del mes de juny.

El sector turístic, però, havia demanat canvis més significatius, que l'Ajuntament ha desestimat, com ara que tots els grups que arribin al temple amb guia oficial puguin estacionar-hi al costat. De fet, el sector va presentar a finals del mes passat una sèrie d'alarmes que vinculaven a l'entrada en vigor de la prohibició i que anaven des d'una possible davallada del nombre de creueristes fins a la pèrdua de llocs de treball dins del sector turístic. Consideraven que aquest increment de temps de la visita (el que suposa fer el trajecte a peu des de l'aparcament d'autocars fins al temple) implicaria que Barcelona caigués de molts itineraris turístics i, per tant, demanaven flexibilitzar la prohibició.

El consistori va decidir blindar el perímetre del temple, a principis del mes de novembre del 2011, per donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona, que demanaven posar ordre al caos circulatori als carrers del voltant de la Sagrada Família.

stats