El análisis de Antoni Bassas: '¿Qué está pasando realmente en Cataluña?'

"Si el Estado bloquea el camino de la política, la política se termina haciendo en la calle. Por eso es tan peligrosa la inacción política del Estado en Cataluña"

La resposta del carrer

Un problema polític ha acabat esdevenint un conflicte d’ordre públic. La sentència és l’origen de la protesta però ja gairebé només parlem d’incidents violents. Qui els fa?

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘No deixem que converteixin un problema polític en un problema d’ordre públic’

"La conseqüència política més greu de qualsevol foc o trencadissa al carrer, o qualsevol ferit, és que posa la pilota exactament allà on la volen els que neguen una sortida dialogada al conflicte polític amb Catalunya: convertir el conflicte polític en un problema d’ordre públic"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Que no ens vulguin enganyar: una manifestació no és sedició’

"Descartaven que el delicte de sedició fos aplicable «a menys que s'interpreti que només cal incitar el dret a manifestació, l'exercici d'un dret fonamental» perquè es llegeixi com un «alçament tumultuari»", Antoni Bassas analitza l'actualitat.

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Si el 20-S va ser un tumult’

"Per aquest mateix raonament, a Catalunya una manifestació és tumultuària, una mirada és d’odi, un referèndum és populista, una defensa de la llengua és supremacista, o a Euskadi una baralla de bar és terrorisme, i així tot el diccionari de paraules innobles"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Destitueixin el general de la Guàrdia Civil’

"Què vol dir que “ho tornarem a fer”? Que tornaran a pegar a la gent indefensa? Que tornaran a perjudicar la imatge internacional d’Espanya? És inadmissible que un militar uniformat faci un discurs polític perquè, en democràcia, els discursos polítics els fan els civils. Per això sostinc que el general Garrido hauria de ser destituït"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ’Sentència i desfilada militar, no’

"L’Estat mateix s’adona que veure una desfilada amb jutges mentre als carrers de Catalunya hi ha protestes per la sentència associa Espanya amb autoritarisme"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Ja venen els guàrdies civils i milers de catalans s’han unit a Telegram’

"Vull pensar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han après alguna cosa de la lliçó de l’1 d’Octubre. I part de l’aprenentatge serà que als Mossos els deixaran la part més difÍcil: donar la cara al carrer. Protegir drets i garantir llibertats. No serà fàcil"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Senyor Carrizosa, per què mira cap enrere?’

"Carrizosa torna a l’escó i es tomba a mirar Rivera i Arrimadas a la tribuna de convidats, buscant la seva aprovació. Això ha estat tot. Un acte preelectoral al ple del Parlament"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Espanya Global: «Dime de qué gallardeas y te diré de qué careces»'

"¿No deu ser que la reivindicació catalana està carregada de raons que desmenteixen en part el que afirmen els vídeos? ¿no és evident que el problema d’Espanya no el crea la diplomàcia catalana sinó la realitat catalana?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘L’estat espanyol s’autobloqueja a causa de Catalunya’

"Si l’estat espanyol no vol viure autobloquejat, haurà de fer política amb Catalunya. Perquè aquí hi ha molta gent disposada a persistir"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘El carrer, amoïnat però no espantat’

"La gent pot estar amoïnada, però no espantada. Que la humiliació a la qual se sent sotmesa des de fa temps perquè l’Estat no escolta, i només reprimeix, no fa més que créixer"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Tambors de 155: estat de dret o venjança per la humiliació de l’1 d’Octubre?’

"Avui parlen del 155 perquè igual que l’1 d’Octubre fa sentir molt d’orgull a tanta gent, per a l’Estat és un dia d’humiliació"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Compte amb caure en la provocació de l'Estat'

"Però aquests dies que venen cap resposta serà efectiva si no es té en compte que aquesta història va per llarg i que no s’acabarà en aquestes dues setmanes. Al contrari, pot empitjorar si l’independentisme cau amb la provocació de l’Estat"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Més forts, no més dèbils’

"L’única resposta que tinc és que la societat catalana ha d’aprofitar aquest temps de prova per ser més forta, no més dèbil. I això passa per no cometre cap error fatal, per no deixar-se endur ni per la ràbia ni per la frustració, per unir esforços, per ajuntar-se amb aquells que sense ser independentistes deploren la repressió, per no posar en risc el que tenim, malgrat tot"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Quan l’estat espanyol posa ‘terrorisme’ i ‘català’ a la mateixa frase’

"Repeteixo: ens estan aplicant la plantilla basca. Amb una diferència molt trista, el fet diferencial basc no crea a Espanya el rebuig que crea el fet diferencial català"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ’Exhumen Franco però ens envien policies’

"El pacte de la Transició va acabar consistint en deixar governar el PSOE, blindar els diners dels bascos i permetre l’ensenyament en català. D’aquestes tres coses, de l’única que l’Estat es penedeix és d’aquesta última"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Turquia posa l’exemple de Catalunya per justificar la seva repressió’

"«Han demanat de 12 a 25 anys de presó per a 12 polítics catalans. Els seus càrrecs com a parlamentaris van ser suspesos i ells van ser detinguts». O sigui, si Espanya ho fa, per què no ho pot fer Turquia?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'L'Estat també prepara la resposta a la sentència'

"Poques vegades he vist una nota tan preventiva, tan en els primers estadis d’una investigació, i, en el fons, reconeixent que no han trobat el que els americans en diuen «la pistola fumejant»"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Referèndum i neutralitat de la Corona (al Regne Unit)'

"Al Palau de Buckingham estan molt enfadats pel que ha dit Cameron, perquè compromet la neutralitat de la Corona. Ara comparin l’aixecada de cella d’Elisabet II amb l’«A por ellos!» de Felip VI i veuran que en qüestions de monarquia constitucional encara hi ha classes"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘«No anirem a votar» és el que la ultradreta vol que diguis’

"Ara hi ha molta gent que diu «Doncs no penso anar a votar». Error. Si tu no vas a votar, d'altres decidiran per tu el que tu no hauries decidit mai. No anar a votar no és castigar Sánchez. És castigar-nos a nosaltres mateixos"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ’Pedro Sánchez comença la campanya amb demagògia anticatalana’

"El 10 de novembre farà un mes de la sentència. Votar pot ser una bona manera de tornar-s’hi"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'No tindreu estabilitat sense Catalunya'

"Catalunya no pot decidir com és Espanya, però la pot condicionar sempre que vulgui. Li augurem que, per uns quants anys, «la estabilidad de un gobierno progresista dependerá de las fuerzas independentistas catalanas»”

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Pedro Sánchez fa política a Catalunya: Us ignoro’

"El pla de Sánchez és clar: deixem que es publiqui la sentència, deixem que els catalans s’esbravin, deixem que hi hagi eleccions a Catalunya i llavors, i només llavors, amb la interlocució més aclarida, si de cas ja començarien a fer alguna cosa semblant al diàleg"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘No ha de ser la ciutadania la que dirimeixi una qüestió tan important com l’autodeterminació’

"El que més costa de pair és la frenada brusca, la lentitud dels esdeveniments d’ara, la falta d’un horitzó engrescador. Ara l’horitzó és una sentència. El veritable caràcter de les persones es veu quan les coses van malament, el veritable caràcter de l’independentisme haurà de ser d’una perseverança admirable" 

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Següent >