L'anàlisi d’Antoni Bassas: 'La data, la carta i el míting de Perpinyà'

"L'inici d'un diàleg casa malament amb la tensió necessària per anar aviat a les urnes o amb el míting de Puigdemont a Perpinyà dissabte que ve. ¿És per això, també, que Sánchez va anunciar la reunió per a la setmana que ve sense consultar-ho amb Torra?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘El diàleg i les debilitats de JxCat i Esquerra’

"La posició del president Torra té un punt dèbil: has demanat diàleg i ara el retardes. I d’Esquerra també se'n pot dir una cosa semblant: no hi ha presos i exiliats perquè no quedi claríssim que a la taula es parla d’autodeterminació i no pas de trens i aeroports"

L'anàlisi d’Antoni Bassas: 'Quan el rei t’ha de beneir'

"La foto del win-win per al rei i per a Sánchez. Aquesta foto, que en qualsevol democràcia no tindria més recorregut, normalitza Sánchez. És el rei qui reforça el resultat de les urnes, i no al revés, perquè a Espanya el rei no governa però regna"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Cuixart, els permisos i el frau de llei’

"No, els permisos penitenciaris no són cap gentilesa de l’Estat, i si estan resultant alguna cosa és un pal·liatiu legal de la injustícia que encara ara s’està cometent amb persones decents i pacífiques"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Barcelona i la comunicació de crisi'

"Tinc la impressió que l’organització del Mobile ha comunicat pobrament. I que ni l’Ajuntament, ni la Generalitat ni el govern espanyol han tingut els reflexos que calien per comunicar sobre la seguretat de la salut pública a Barcelona. No dic que això hagués mantingut la cita del Mobile, però tota societat necessita algú que li parli i Barcelona s’ha comunicat poc. I ara ho haurà de fer, no sigui cas que tothom faci fires i l’única que es cancel·li sigui la d’aquí"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Rufián i la pregunta suau al govern espanyol'

"Rufián ha començat estenent la mà al govern espanyol, un senyal de bona voluntat a Sánchez però que espera correspondència. Sabent que aspre que pot ser el portaveu d’Esquerra, això d’avui ha sigut un advertiment suau"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: "Recordant Diana Garrigosa i Pasqual Maragall"

"Només va faltar el cop de l’Alzheimer, que la va obligar, paradoxes de la vida, a haver-se de tornar a posar sota els focus i, a més, aquest cop tota sola"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Quan la millor notícia són les enquestes’

"La millor notícia per als independentistes és una enquesta, que és com anar guanyant a la mitja part. Ara mateix, el discurs no dona per a gaires alegries més"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Sánchez i el perill del joc de mans’

"Quan Sánchez parla de «reencuentro» cal dir-li que ens sabem aquest truc de memòria. Una cosa és que li aprovin els seus pressupostos i l’altra és solucionar el problema que causa per a la convivència l’obsessió anticatalana de la cultura política espanyola"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Presenteu armes’

"Sánchez creu que així rebaixa el cost polític de trobar-se amb Torra. No sembla l’inici del diàleg que hauria de permetre sortir del conflicte. Espanya es contradiu: proclama que a Catalunya s’ha produït el desafiament més gran, però amaga la bilateralitat amb què cal resoldre-ho"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘No eren més de vint’

"Cal mantenir la fermesa de les posicions, cadascú davant les seves responsabilitats, ben bé com ho recorden aquests ciutadans que surten al carrer, quan sembla que els temps de sortir al carrer són cosa del passat. El meu reconeixement a la seva determinació política"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: George Steiner es preguntava com pot algú cantar Schubert al vespre i torturar algú al matí

“Gaudeixo aprenent de memòria. Les escoles han abandonat l’art de la memòria i això m’omple de por i de ràbia, perquè el que aprens de memòria no t’ho pot prendre ningú"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: Calvo: “No tenim tipus penals adaptats a una societat moderna”

"Ja sabem que hi ha una veritat judicial, però si alguna vegada la veritat judicial ha anat per una banda i la veritat per un altra és en el judici del Procés al Suprem. Els termes en què parla el fiscal de Cuixart són de “reeducació”, com si el condemnat no estigués bé del cap"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘La setmana que s’ha acabat el que quedava del Procés’

"Pedro Sánchez ha tornar a ensenyar el tacticisme que presideix les seves decisions"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Junts per Catalunya, a la recerca de candidat/a’

"Convocar eleccions anticipades sense anunciar la data perquè Junts per Catalunya encara no té candidat. Apuntin aquests noms: els dels consellers Damià Calvet o Jordi Puigneró, o una candidata"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘L’Estat els ataca i ells... se separen’

"¿La nació més antiga del món (o això diu la propaganda nacionalista) no aguanta una votació d’una resolució al Parlament? Que Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP intentin fer front per separat a aquest sense sentit... és un sense sentit"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Torra davant el laberint’

"Torra va admetre que volia desobeir amb la pancarta. Buscava el pols. ¿L'hi pot guanyar a l’Estat? No. Sap que a l’estiu serà inhabilitat en sentència ferma. ¿Li està fent el pols només a l’Estat o també a Esquerra? Si manté el pols, què hi guanya?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘La dignitat del Parlament amb les eleccions a la vista’

"El que s’acabarà derivant d’aquesta crisi són unes eleccions anticipades i la pugna entre Junts per Catalunya i Esquerra per la presidència explicarà les decisions més importants que veurem a partir d’ara"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: « Calvo: "Alemanya ens va advertir que alguns tipus penals sonaven estranys"»

"Cada vegada que hem dit que el delicte de sedició era una antiguitat, i que sense armes no hi ha rebel·lió, estàvem dient el que ara, amb la boca petita, comença a dir el govern espanyol"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Catalunya, zona catastròfica’

"La gestió del territori ha de passar per sobre dels interessos econòmics més immediats i especulatius. La gestió de boscos, costes i conreus és clau per aguantar millor l’impacte d’aquests episodis"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Sí, ens hi anava la vida en les urnes’

"Sí, ens hi anava la vida en unes urnes, i aquest és l’orgull més gran que pot sentir una societat, per democràtica, per pacífica i per capaç de pensar i actuar per ella mateixa"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Judici polític contra els Mossos’

"El 17 d’agost, quan el major Trapero va informar Rajoy, Puigdemont i Soraya, la vicepresidenta es va quedar de pedra: allò era la policia d’un estat. I un comandament dels Mossos va comentar: «Això ens ho faran pagar alguna dia». Avui és el dia"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘El somriure de Cuixart’

"Un missatge per a la gent que troba que els polítics no fan res bé, que troba traïdors a tot arreu, que vol les coses per demà, a tots els cínics, a tots els perepunyetes i torracollons: mireu un moment el somriure de Cuixart i intenteu que us faci profit"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Justícia espanyola "humiliada" a Europa. Ara ho diu el govern espanyol'

"Que tingui sort Pedro Sánchez en l’intent d’equilibrar la justícia i sostreure-la de la influència conservadora espanyola. Però si no s’hagués posat al costat del PP en la judicialització del Procés, ara no la tindria en contra"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Han de sentir Puigdemont a Europa i seure amb Torra a Espanya’

"Podem projectar tot l’escepticisme que vulguin però Espanya es troba en la situació que, volent acabar amb l’independentisme als tribunals, ara ha de parlar-hi, i amb Puigdemont internacionalitzant cada dia el cas al cor de l’Europa política"

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Següent >