L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Un govern, dos camins cap a la independència'

Els socis de govern encaren el camí cap a la independència de manera diferent. Gairebé incompatible. I això li fa la farina molt blana al govern espanyol

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Nissan i la frivolitat política'

En un món tan dur amb els drets socials dels treballadors la política no pot consistir en un joc frívol, perquè pateix la gent i perquè acaba patint la democràcia: allà on la indústria marxa, la ultradreta pesca

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Caram amb la democràcia plena espanyola'

Ara és el govern espanyol la víctima de les maquinacions d’uniformats i togats que no pararan fins a fer fora del govern Unides Podem. El PSOE també, però menys, perquè sense el PSOE no hi ha aparença de democràcia. Caram amb la democràcia plena espanyola.

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El ministre i els informes de la Guàrdia Civil que ara sí que són motiu de cessament'

Si el govern s’enfronta a l’Estat, guanya l’Estat, perquè  com em va dir no fa gaire un diputat del Congrés membre de la comissió d’interior, a Espanya la cúpula de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil treuen i posen ministres de l’Interior

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Pérez de los Cobos i la confiança de l'Estat'

Pérez de los Cobos té aquesta visió patrimonial de l’Estat, l’Estat és el seu uniforme i tots els símbols associats. Per això no ha dubtat a enfonsar tant com ha pogut el major Trapero

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Entendre els absurds de la desescalada'

L'extrema dreta creu que l'observança de normes que ens obliguen a tots és una limitació de les llibertats individuals. És la visió egoista dels que neguen que hi hagi societat i només veuen individus

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Al conseller, als mestres i a la societat'

Els mestres han de fer aflorar la seva autoestima, han de ser part activa d’aquest picar a totes les portes perquè la societat no deixi penjada l’educació en el curs més difícil de la nostra història

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Catalunya, que s'esperi asseguda'

Sánchez s’ha estimat més pactar la derogació de la reforma laboral amb Bildu que la taula de diàleg amb ERC. Si els partits independentistes no entenen que només la unitat els farà forts, Catalunya s’haurà d’esperar molt de temps

L'anàlisi d'Antoni Bassas: «Carmen Calvo i el 'problemón del demonio'»

“Problemón del demonio”. Després ens en fotem de Trump perquè recomana lleixiu. El govern espanyol necessita amagar l’evidència que si s’hagués tancat Madrid quan el president Torra li demanava el virus no s’hauria estès per Espanya de la manera que ho ha fet

L'anàlisi d'Antoni Bassas: '60 anys dels Fets del Palau'

“Vist en perspectiva, els Fets del Palau van tenir una certa importància. No perquè comencés la meva carrera política, sinó perquè aquell dia un sector de la societat es va sentir mobilitzada”

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La revolta dels consentits davant el clam dels desesperats'

"El crit a Sánchez ha de ser el de govern ràpid, eficaç, que penqui al ritme dels sanitaris i dels serveis essencials i que torni les competències arrabassades a cop d’estat d’alarma. La resta és la revolta dels consentits"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La Guàrdia Civil, els "coronapijos" i els avalots "de corte separatista"'

Al barri de Salamanca ahir al vespre els 'coronapijos' van saltar-se l'estat d'alarma, i són “de corte unionista” per cert

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Badalona, una altra desunió imperdonable'

Si a Badalona existeix una cosa que es diu esquerres és imperdonable que una ciutat amb aquesta composició sociològica sigui governada per la dreta que festeja amb les posicions xenòfobes de Vox

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Tots aquests, en quin món viuen?'

Encara mor gent, milers de treballadors encara no han cobrat l’ERTO del març, oblida-te’n del turisme aquest estiu, no sabem com podrem obrir les escoles al setembre, i parlen d’eleccions?

L'anàlisi d'Antoni Bassas: "Respiradors per a les escoles"

El departament d’Educació està davant del repte més gran des de la restauració de la Generalitat. Caldrà molta flexibilitat per salvar el curs que ve. Naturalment, ells sols no el salvaran, i caldrà un esforç extra de part de l'administració, famílies i alumnes.

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La democràcia, a cures intensives'

"Si fins i tot els més preparats i més progressistes sucumbeixen a les formes més vulgars de la comunicació política, la democràcia no resistirà l’ofensiva del populisme i de l’autoritarisme, que ja és aquí de la mà de la crisi econòmica"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El cop d'efecte amb Ciutadans i el PNB centra el PSOE i descol·loca Esquerra'

"Ni Sánchez ha governat la crisi amb les autonomies ni ha treballat per fer d’Esquerra un soci preferent, ni Esquerra ha sabut com ser-ho, sobretot ara que està al govern de Catalunya i es necessitarien en cas de voler construir una majoria d’esquerres en el futur"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: "L'alarma, el caos i el respecte a la gent"

"No hauríem d’estar parlant de si el govern té els vots quan hi ha 500 persones a les UCI entre la vida i la mort. No es pot predicar que al virus se’l para units i governar sense escoltar ni compartir"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: "La vicepresidenta Ribera, les comissions del rei Joan Carles I i la «gamma alta de l'èxit»"

"Espòiler: s’imposarà no encendre el llums de l’habitació com fins ara, perquè Joan Carles de Borbó obria mercats a empreses espanyoles que es beneficiaven de les seves gestions"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Sánchez, si escoltessis no hauries de rectificar'

"El govern espanyol no escolta. El dia que Sánchez va dir allò de "A veces somos 17 autonomías pero a veces debemos ser el gran país que somos" van començar el seus problemes. Ara resulta que els que demanen desescalar per regions sanitàries no només son els pèrfids independentistes de Torra sinó també els socialistes valencians de Ximo Puig i els populars gallecs de Feijóo"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Madrid i províncies, l'Espanya irreformable'

"D’unitats territorials descentralitzades ja en tens 17, que són les autonomies. Doncs ara tornem a les províncies, que és la denominació de tot allò que no és Madrid. Hi ha la capital i les províncies"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La lliçó de Michael Robinson'

"Amb Michael Robinson el futbol era una passió educada i divertida. Va tractar els espectadors amb coneixement i bon humor i avui l’acomiadem amb l’afecte de les multituds. Una lliçó de vida per tenir present"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La patrulla canina'

"No hem de parar d’exercitar la nostra responsabilitat individual, convé fer l’esport mental de comportar-se, a fora i a casa amb sentit comú i amb sentit de comunitat. Vol dir que les normes que s’han dictat també són per a tu, i que tu no ets el policia de ningú"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El peatge del confinament'

"Projectar ara el futur és un exercici depressiu i per això el millor és viure el present. Del que ens diu el cos, del que passa a casa, de les responsabilitats de cada dia i, en la mesura que sigui possible, del compromís amb algun cop de mà que puguem donar ara"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Malgrat tot, demà és Sant Jordi'

"Seria fàcil dir que el Sant Jordi del 2020 ha de matar el drac del virus. No. El drac que ha de matar és el de la por. Al drac de la por se’l mata amb lluita i esperança. I no ens creguem tan únics. No hi ha hagut cap generació que no hagi conegut el seu propi drama col·lectiu"

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | Següent >