L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘El rei vol un govern aviat’

"Tot el que passa és de manual. A cap dels dos partits els fa cap gràcia arribar a un acord amb l’altre, però el volen. El PSOE per governar i Esquerra per influir"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'La Meridiana resisteix, els partits dialoguen'

"La gent vota els partits i els partits necessiten la gent per poder demostrar durant les negociacions que el conflicte polític està lluny de solucionar-se. Per això, la resposta de la Meridiana, a més de digna, és útil"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘I a sobre demanen estabilitat’

"Però si després de tot el que ha passat algú creu que ens quedarem plegats de braços i que refugiant-se en un castell només els bons, els del PP, el PSOE i Ciutadans, i no cremant contenidors tornarà l’estabilitat és que només es creu en la repressió"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘En català amb tothom, des del primer minut’

"Qualsevol revisió del model d’ensenyament hauria de tenir en compte la realitat lingüística del país i de les aules. Actualment el català continua en clara inferioritat. Per això és tan important (encara que sigui tan pesat) parlar en català a tot arreu i amb tothom, d’entrada durant el primer minut"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: 'Negociar a les institucions, manifestar-se al carrer'

"Entenem que l'independentisme ha de tenir prou autoconfiança per no haver de viure de la reacció a la repressió de l'estat espanyol i, per tant, necessita fer-se fort a les institucions. Alhora, els que negociïn a les institucions han de poder ensenyar la finestra i dir: «Ja veieu que la gent continua al carrer»"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘A base de censura i Borrell’

"Davant un problema polític que demana reconeixement de l’altre, Espanya es blinda amb censures digitals i s’encomana al defensa central Josep Borrell"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: "El 'supremacisme' del magistrat del TC Ollero"

"És una vergonya que un magistrat del TC banalitzi termes com supremacisme, que té connotacions racistes. És una vergonya, i un escarni, perquè qui ha patit el domini de la majoria ha estat la minoria catalana a Espanya"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Esquerra i PSOE: amb desconfiança però sense por'

"El soroll en contra de l’acord serà enorme. Crec que tant a l’equip negociador de Sánchez com a la direcció d’Esquerra hi ha ganes d’acord. Per conveniència, esclar, i ho trobo lògic"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Miquel, que se’t veu el llautó: vols els vots de Ciutadans’

"La jugada d’Iceta s’entén des del punt de vista electoral. La preocupació principal del PSC no són ni les llengües ni l’ensenyament sinó quedar-se amb els vots de Ciutadans, que van néixer per anar contra l’ensenyament en català a les escoles"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Quina por que els fa la plurinacionalitat’

"Mentre els partits no abandonin l’anticatalanisme per guanyar vots i els mitjans per guanyar audiència, mentre no s’avanci en el reconeixement de la plurinacionalitat, no ens traurem de sobre el debat"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Estàs d’acord que Pedro Sánchez es comprometi a pactar amb Esquerra i digui que dormirà tranquil?’

"La pregunta no diu una taula formada per qui (PSOE-Esquerra?, els dos governs?, tots els partits?) ni per negociar què (l’autodeterminació?, l’indult?). Si la condició és tan genèrica com aquesta, i realment Sánchez vol fer govern, ho hauria d’anar captant. Això o dir-li a Iglesias que s’ha repensat l’abraçada"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ’Si la condemna és injusta, ¿va ser un judici just?’

"Hi ha la necessitat de posar per sobre la imatge de l’Estat abans que no pas els drets dels ciutadans; de protegir el bon nom d’Espanya, que se sap en fals"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ’El judici del cansament històric’

"Torra va trobar en la pancarta l’oportunitat per sacrificar-se a l’altar de la reivindicació catalana de sempre, que ell va resumir amb la paraula ‘llibertat’. El judici d’ahir va ser estrany i familiar alhora, provocava una sensació de cansament històric. Tot està dit, o què més es pot dir?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Margarit, la poesia i els himnes’

"Aznar va cridar a la Moncloa cinc poetes de diferents llocs d’Espanya per demanar-los que fessin d’una vegada una lletra per a l’himne d’Espanya. Margarit li va dir que no"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘¿Hi ha dret a tallar l’autopista?’

"A tots els que es queixen, una pregunta: ¿no creuen que haurien de dirigir també els seus laments a l’estat espanyol, que s’ha passat anys ignorant olímpicament les manifestacions més multitudinàries i pacífiques que hi ha hagut a Europa en anys?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘L’hora d’un primer «sit and talk»’

"Si Esquerra és conseqüent en la seva manera d’eixamplar la base electoral, s’hauria de posar a negociar amb Sánchez alguna cosa que justifiqués la seva abstenció en la investidura. Quan es crida “sit and talk”, seria coherent veure quin diàleg es pot fer amb un nou govern espanyol en què hi ha l’únic partit a Espanya que parla de plurinacionalitat"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘La Jonquera, Behobia, Estrasburg i el Parlament: 4 fronts en un dia’

"L’Estat vol continuar jugant al gat i a la rata, bloquejat políticament per Catalunya?"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Tsunami a la Jonquera, política a les institucions’

"L’independentisme ho ha de fer tot alhora: ha de continuar mobilitzat al carrer, i els partits han de seguir la seva pròpia dinàmica, la de buscar el diàleg amb l’Estat. El carrer ha de ser conscient que cal pressionar amb intel·ligència, i els partits han d’entendre que els problemes entre si més aviat fan vergonya a la gent que es mobilitza"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘«No surrender» és anar a votar i que tothom voti en pau’

"Qualsevol incident violent aquest cap de setmana, demà (dia de reflexió), o diumenge, es girarà a favor d’aquells que voldrien acabar amb Catalunya tal com és"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Una victòria electoral a l’abast de la mà’

"Veig el PSOE molt nerviós. El govern espanyol, molt nerviós. Si els partits independentistes i la societat civil anessin una mica a l’una, aprofitarien aquest diumenge el desconcert autoritari de l’Estat"

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Catalunya els ha fet embogir'

"Tota la vida, els governs espanyols negant cap dependència de la Fiscalia i Sánchez presumeix: “De qui depèn la fiscalia?”. Catalunya els fa perdre l’enteniment. La CUP diu que anirà a bloquejar el Congrés, però la realitat és que el Congrés ja està bloquejat per Catalunya"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘I a tot el món ho veuen: Espanya només debat sobre Catalunya’

"Si un jove de la mateixa edat que la filla del rei no sent mai cap cançó en català, no veu cap sèrie en català, si a l’escola no el pot estudiar o si més no, familiaritzar-s’hi, repetirà els mateixos clixés que els seus pares. I per desgràcia, el normal és això i no la dicció perfecta de la princesa"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘4.500 policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya no són la solució’

"L’independentisme té a les seves mans fer un gran resultat diumenge que ve. Als que diguin “Sí, però per fer què?”, els diré que “política”. Un gran resultat seria tot un missatge a Espanya i a Europa, que l’estat espanyol és lluny de solucionar res enviant 4.500 policies"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘És la plurinacionalitat, estúpid!’

"Un votant espanyol ha d’estar fins al capdamunt que tota l’agenda política estigui segrestada per Catalunya. Ja fa dècades que per guanyar vots es fa servir Catalunya. Solucionar el problema no, però fer-la servir sí"

L’anàlisi d’Antoni Bassas: ‘Fins on cal portar el rebuig a la sentència?’

"Proposo no confondre el respondre en consciència amb el respondre amb l’estómac. Perquè no és veritat que com pitjor millor i que ja no hi tenim res a perdre. Si en algun moment caldria demostrar la capacitat pels matisos i per la subtilitat d’un país com Catalunya, crec que és ara. I no pel que diran, sinó per nosaltres mateixos"

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Següent >