L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'President Sánchez: les seves Rodalies estan desgraciant la vida de la gent'

Que al final no resulti que mana un senyor o senyora asseguts en un despatx a Madrid, que se’ls en refot i no saben ni què és la R3 i que van en cotxe oficial. Vigilin el que els voldran colar de sota mà

Parafrasejant John Lennon, la vida és el que passa mentre esperes el tren de Rodalies.  

En el capítol d’ahir, van robar 400 metres de cable de la catenària entre Parets del Vallès i les Franqueses i la línia no va funcionar des de primera hora del matí fins a les set del vespre. Heus aquí el sentiment popular expressat als micròfons de TV3.

Títol de la pel·lícula: “M'estan desgraciant la vida”. Escolti-ho bé, president Sánchez: “M’estan desgraciant la vida”. Una conciutadana seva, una dona complidora, que agafa el transport públic, que l’únic que vol és arribar a l'hora a la feina, creu que un servei que depèn de vostè li està desgraciant la vida.

I això va per vostè també, president Aragonès. Perquè resulta que ahir el ministre i la consellera corresponents, Puente i Capella, van presentar l’acord pel qual l’Estat i la Generalitat es donen sis mesos per elaborar els estatuts i pactar els òrgans de govern de l’empresa mixta Estat/Generalitat que gestionarà Rodalies de Renfe, amb la meitat dels membres del consell d’administració pertanyents a l'administració central i l’altra meitat a la Generalitat. 

Aquest any mateix es faran els estudis per traspassar la R1, la del Maresme; la R3, el tram l’Hospitalet - Vic - Puigcerdà, i la R2, de Sant Vicenç de Calders a Barcelona.

I miri, president, aquest acord que Esquerra va obtenir a canvi de la investidura de Sánchez –que Rodalies serà gestionada per una empresa mixta– és l’últim que ens queda. Si al final aquest acord només és maquillatge, si s’han deixat enlluernar per la creació d’una empresa paritària però que al final resulta que mana un senyor o senyora asseguts en un despatx a Madrid, que se’ls en refot que a una passatgera de la R3 li estiguin destrossant la vida, perquè no saben ni què és la R3 i van en cotxe oficial, vostès hauran decebut tot el país. Vigilin el que els voldran colar de sota mà. 

I de moment vigilin el compliment del pla inversor 2020-2030, que està a punt d’arribar a la meitat, perquè si no, vostès, la Generalitat, també seran responsables d’estar destrossant la vida de la gent.  

Bon dia.

stats