Meteo 04/01/2015

Termòmetres especialment despistats al Pirineu i al litoral

Avui tornarà a ser un dia molt tranquil i atípicament càlid per les dates a l'alta muntanya i a prop del mar. L'aire fred només es mantindrà a les fondalades de l'interior

Manel Cascante
2 min
Sortida de sol d'aquest diumenge a Vilassar de Dalt / José A. Guardiola

BarcelonaEl temps continua sense mostrar símptomes aparents de voler canviar, si més no a curt termini. Aquest matí els canvis són mínims respecte d'ahir i només es manifesten en la presència d'alguns núvols alts, o de vent, en algunes comarques, i per alguna primera boirina cap a l'interior. La nit ha tornat a ser especialment contrastada pel que fa als termòmetres a causa de la inversió tèrmica. Les glaçades han reaparegut a les planes i fondalades més enclotades, però no s'han presentat gairebé a cap cota de les muntanyes, només ho han fet als cims més alts del Pirineu, per damunt dels 2500 m. A Das han baixat fins a -6ºC, a Tremp i Alcarràs fins a -4ºC, però al Puig Sesolles, a gairebé 1700 m al Montseny no han baixat dels 9ºC i a la cota 1800 m del Port del Comte dels 8ºC.

Aquest diumenge tornarem a gaudir d'un ambient especialment agradable a la majoria de comarques. El fred només es conservarà a l'interior, sobretot al pla de Lleida i a l'Altiplà Central, on el mercuri difícilment superarà el llindar dels 10ºC al migdia. A la resta els termòmetres s'aproximaran amb comoditat a la marca dels 15ºC i, fins i tot, fregaran els 20 graus al litoral del País Valencià i en algun punt de les comarques gironines. A la costa s'esperen temperatures compreses entre els 15 i els 18 graus a les hores centrals del dia.

El cel es mantindrà força clar en general, tot i la presència d'alguns núvols de vent aquest matí i de núvols baixos costaners a partir de la tarda a la costa Central i a l'entorn de les Illes. Continuarà bufant la tramuntana als cims del Pirineu Oriental, al nord de la costa Brava i de Menorca, i el mestral tendirà a anar perdent pistonada.

Demà augmentarà més la humitat i proliferaran les boires a les comarques interiors, on de forma local ja podrien ser persistents. També hi haurà més intervals de núvols baixos al litoral central i a les Illes, on mig taparan el cel també durant la cavalcada de Reis i la nit de Reis, però en cap cas implicaran precipitacions. La nit de Reis serà freda a les valls i zones fondes, però tornarà a ser poc hivernal a les muntanyes, i el dia de Reis tornarà a estar protagonitzat per les boires a l'interior i pel cel poc ennuvolat en general a la resta.

Les temperatures tendiran a baixar a mitjans de setmana, es reduirà la inversió tèrmica i els termòmetres es normalitzaran al Pirineu, on entre dijous i divendres hi podran caure algunes febles nevades. L'anticicló ens tornarà a visitar, i amb ganes de quedar-se un bon grapat de dies més, a partir del cap de setmana.

A 'www.ara.cat/meteo' hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats