EDUCACIÓ
Camp de Tarragona 09/10/2019

La nova vida educativa de l’Institut Escola Àngel de Tobies

El centre s’estrena amb 36 alumnes de primer d’ESO

Ara
2 min
Una imatge dels alumnes de l’Institut Escola Àngel de Tobies durant  la cerimònia d’inici del curs 2019-2020.

El VendrellEl Vendrell ha estrenat un dels dos nous instituts escola que s’han posat en marxa aquest curs a la demarcació. Aquest nou centre ja té nom. El consell escolar del centre ha avalat que la nova denominació sigui Àngel de Tobies, l’opció més votada en el procés participatiu que es va obrir entre els alumnes, les famílies i, en general, tots els ciutadans del Vendrell. Una denominació que deixa enrere l’antiga Escola Teresina Martorell.

En la votació, que també es podia fer telemàticament, hi van participar prop de 400 persones, de les quals gairebé un terç es van decantar per aquest nom, que és el de l’àngel del campanar de l’església de Sant Salvador, situada a la plaça Vella. Altres noms que també es podien votar eren Pont de França, Venerellus i 360.

El centre s’estrenarà amb un total de 36 alumnes de primer d’ESO que compartiran les classes amb els companys d’educació infantil i de primària. “La intenció és que tothom que entri a l’institut escola vegi que hi ha hagut un canvi extern, visual, però també intern”, explica Yolanda Vallvé, directora de l’Institut Escola Àngel de Tobies.

Adeu a la Teresina Martorell

Precisament un dels principals objectius és aquest: donar un aire nou a una escola que estava estigmatitzada pel volum de famílies estrangeres que hi portaven els fills. L’antiga escola Teresina Martorell concentrava gran part de l’alumnat immigrant de la vila. Amb el nou Institut Escola Àngel de Tobies es vol obrir les portes i que el centre sigui atractiu per a tota mena d’alumnes. “Hem de fer un institut escola al qual tothom vulgui venir i participar”, indica Vallvé. En l’opinió de la directora, ja s’està començant a percebre una sensació positiva en relació al nou centre educatiu. “El projecte ja està funcionant. El departament d’Ensenyament i l’Ajuntament del Vendrell hi han destinat molts recursos i també hi ha moltes entitats i associacions que presenten iniciatives per col·laborar amb nosaltres”, ha destacat Vallvé en declaracions a la televisió local.

D’altra banda, Sílvia Vaquero, regidora d’Educació de l’Ajuntament de la capital del Baix Penedès, destaca l’aposta del municipi per la formació d’adults”. Tenim una gran demanda de formació a la vila. Constantment arriben persones que escullen el Vendrell per viure-hi i que es volen formar per accedir al mercat laboral. Per aquesta raó hem adaptat l’oferta educativa a la zona escolar per concentrar-hi la formació d’adults”, ha indicat la regidora vendrellenca.

stats