GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 10/10/2017

8a Fira de la Cervesa Artesana, de la mà d’Estraperlo

J.s.
2 min
Oriol Pijoan (Estraperlo) està al capdavant de la fira torrenca des de l’inici.

TorredembarraTorredembarra acull aquest cap de setmana la 8a Fira de la Cervesa Artesana, lligada a Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra, que s’ocupa de la coordinació tècnica. Estraperlo va néixer el 2008, de la mà d’Oriol Pijoan i Roger Núñez, amb un nom que evoca el passat contrabandista de la vila i una etiqueta amb un dels símbols locals: el Roquer. L’any següent es va fer la primera fira de la cervesa torrenca, que només s’ha deixat de fer un any. La fórmula es manté, combinant el tast de cerveses amb la gastronomia, la música i les conferències i xerrades sobre la beguda.

Del 13 al 15 d’octubre

Enguany la Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra amplia a tot el cap de setmana la programació, del 13 d’octubre a la tarda al 15 al migdia. Aquesta, però, no és l’única novetat. En l’àmbit gastronòmic es comptarà amb quatre food trucks torrencs (Crêpe Chérie, el Rincón Celeste, Pepito Bravo i Van Bola) i dissabte també es cuinarà una paella popular, a càrrec del mestre paeller Abundi Monterde i dels cuiners Pep Nogué (del programa El suplement de Catalunya Ràdio) i Xavier Fernández (xef del restaurant La Quilla d’en Xavier, del port de Torredembarra).

Un total de 12 productors cervesers mostraran les seves elaboracions. Les cerveses que es podran degustar són Les Clandestines (Montferri), La Surfera (la Móra), Espina de Ferro (l’Anoia), Estraperlo (Torredembarra), Rústica Bufona (Escaladei), Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), Seelen (Vensilló de la Llitera, Osca), Cereberus (Artés), Lanou (La Nou de Gaià), La Vella Caravana (Menàrguens), Hope (Sant Sadurní d’Anoia) i Segarreta (Santa Coloma de Queralt).

La fira arriba acompanyada d’un programa d’activitats complementàries per donar a conèixer la cultura de la cervesa i convertir-se en una bona proposta d’oci per a totes les edats: food trucks, paella popular, xerrada a càrrec del físic Antoni Alamany, tastos, música en viu, activitats infantils i DJs.

stats