Premis i reconeixements

Tarragona acollirà la propera gala dels Sols de la Guia Respol

L'acte de distinció gastronòmica se celebrarà el 16 de febrer i reunirà més de 200 cuiners de tot l'Estat

24/11/2025

Tarragona"Amb els productes que tenim a Catalunya, els cuiners no tenim tant de mèrit... hem nascut al millor lloc del món". Amb aquestes paraules, el cuiner català Nandu Jubany ha volgut treure valor a la feina que fan els cuiners catalans i a les constants distincions que reben. I és que l'any 2026 encara en vindrà una de nova: Tarragona acollirà la gala dels Sols Guia Repsol que se celebrarà el 16 de febrer. La gala, que se celebra des de fa sis anys i no s'havia fet mai a Catalunya, reunirà més de 200 cuiners de tot l'Estat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

La notícia, rebuda amb orgull des de Tarragona, s'ha fet pública avui en una presentació a la Sala del Sarcòfag del Circ Romà de Tarragona , en la que han intervingut les principals autoritats del territori. La gran majoria dels parlaments han destacat la qualitat dels productes gastronòmics catalans i, especialment, els de Tarragona: "Fa moltíssims anys que hi ha moltes generacions que treballen la terra, fan de pescadors o de ramaders", ha insistit el cuiner de Vila-seca Eduard Xatruch, soci i xef del restaurant Disfrutar. Tant el Disfrutar com el Can Jubany tenen des de fa anys tres sols —la distinció màxima— de la Guia Repsol.

Cargando
No hay anuncios

Els actes per a aquesta nova gala, que distingirà amb nous sols els millors restaurants de tot l'Estat, començaran el dia abans a Reus, amb una festa de benvinguda.

L'elecció de Catalunya com a seu per fer-hi la propera gala de la Guia Respol era fàcil d'imaginar: a més de la qualitat dels cuiners i de la matèria primera, Catalunya és aquest any Regió Mundial de la Gastronomia i, a més, és la comunitat de tot l'Estat amb més sols Repsol. En té fins a 114, 13 dels quals a Tarragona. A Catalunya també hi ha gairebé 500 restaurants, bars i tasques distingits amb els solets, una altra categoria de la guia que vol premiar també llocs amb encant que ofereixen també menjar de molt bona qualitat i a preus més assequibles. La gala dels solets se celebra a la primavera i la seu serà Alcanar. L'alcalde d'aquesta ciutat del Montsià, Joan Roig, ha agraït al Govern de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i Repsol que hagin pensat en el seu municipi, del qual ha destacat la seva "gastronomia de proximitat, autèntica i que identifica el territori".

Cargando
No hay anuncios

Equilibri entre sectors

Tots els presents han defensat que la celebració d'aquestes dues gales a Reus, Tarragona i Alcanar "marcarà un abans i un després" al sector de la gastronomia i han destacat "l'equilibri" que hi ha en aquesta part del país entre la indústria química i el turisme. En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha deixat molt clar que l'actual Govern ha apostat per aquest "equilibri". "El turisme genera el 12% del PIB i dona feina a 500.000 persones. Quan escolteu missatges de turismofòbia, podeu estar tranquils, perquè aquest Govern estarà al costat del turisme i de la restauració. I també defensarem la indústria química de Tarragona", ha dit.