CARTES I MISSATGES
Cartes22/04/2019

Cartes a la Directora 22/04/2019

Desinformació, mitjans i ciutadania

Inscriu-te a la newsletter La regeneració i el 12-MLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ens trobem en un moment en què la desinformació impera. El perill no és que els mitjans siguin partidistes, sinó la manipulació i la creació de notícies falses amb unes directrius polítiques concretes.

Cargando
No hay anuncios

Tinc la sensació que constantment s’intenta crear un relat en el qual hi ha bons i dolents, indis i cowboys, i que la polarització que se’n deriva és insostenible. El menyspreu cap al contrari (dretes, esquerres, espanyols, catalans, homosexuals, heterosexuals, anarquistes, independentistes, unionistes...) i la intenció d’assenyalar els altres superen qualsevol ficció.

El fet d’intentar justificar situacions i decisions radicals (amb desinformació, fake news, incendiant els debats, amb relats incendiaris...) és el camí curt que hi ha entre la democràcia i les dictadures imposades per votacions.

Cargando
No hay anuncios

Esclar que els mitjans de comunicació són majoritàriament d’una ideologia política, però el rigor i la veracitat dels fets han d’imperar. No es pot imposar el tot s’hi val.

I el pitjor de tot això és que els ciutadans en som els principals responsables perquè ens agrada que el que llegim, escoltem i veiem als mitjans coincideixi amb el que pensem. No som prou crítics.

Cargando
No hay anuncios

ALEJANDRO DE GREGORIO-ROCASOLANO

BARCELONA

Cargando
No hay anuncios

Dotze mirades de dones

Iran-Espanya: fotògrafes en el mirall és el títol de l’exposició que ara es pot veure al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí. S’hi juxtaposen les fotografies de sis fotògrafes espanyoles i de sis fotògrafes iranianes, en una exposició organitzada per l’Asociación Cultural del Mediterráneo Occidental (MED-OCC). És una associació que a través de l’art visual i de l’arquitectura mira de relacionar les cultures del Mediterrani.

Cargando
No hay anuncios

Les fotografies mostren imatges ben diferents depenent de la mirada de l’artista, però també del país d’origen. No és habitual veure a les nostres sales obres provinents d’autores d’un país com l’Iran. Ni ho és tampoc que aquestes obres entrin en contacte amb d’altres fetes en altres llocs. És original i curiós el diàleg que les fotògrafes fan entre elles per parelles i la lectura que l’espectador en pot fer.

Tampoc és habitual veure dotze dones exposant juntes en una mateixa exposició.

Cargando
No hay anuncios

El que trobem al Museu Palau Solterra són dotze mirades femenines, i a través de les seves obres podem veure clarament la personalitat de cadascuna d’elles.

Algunes de les imatges són de gran bellesa, altres porten a la reflexió. Cada fotografia apareix com una obra d’art única.

Cargando
No hay anuncios

EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

Cargando
No hay anuncios

Vox, un cas clar

Les ideologies són com un bisturí: en funció de la seva instrumentalització poden danyar o reparar. Vox és un cas clar que s’emmarca en la segona opció. I la seva proposta d’il·legalització parcial de Podem és el súmmum del cinisme. Vox és un partit feixistoide que es dedica a envilir les minories i els que no pensen com ells (dones, persones LGTBI, immigrants, republicans, catalanistes, animals i animalistes...), i ¿hem de consentir les seves pretensions d’erradicar partits que no fomenten l’odi com sí que fan ells?

A Vox se li pot aplicar la dita Veure la palla en l’ull aliè i no veure la biga en el propi. Si el nom del partit fos un acrònim, ¿s’imaginen les paraules que podrien configurar-lo? Jo sí: Violència, Odi, Xenofòbia.

ÒSCAR PUJOL ESCANERO

BADALONA