CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 26/11/2023

Cartes a la Directora

25/11/2023

ARA
2 min

El Black Friday i el Cyber Monday marquen l’inici de la temporada de compres nadalenques amb rebaixes temptadores en botigues físiques i en línia. Aquests dies fomenten el consum impulsiu amb descomptes significatius, però també susciten preocupacions sobre un consum desmesurat. Mentre gaudim de les ofertes i ens afartem de comprar, considero que és important reflexionar sobre les nostres necessitats reals i practicar un consum responsable, preguntar-nos si... “Realment ho necessito?”, prioritzar la qualitat sobre la quantitat i considerar l’impacte ambiental i econòmic de les nostres compres.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

NATALIA MUÑOZ DE TENA

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

S’ha perdut el tracte personalitzat

És lamentable que qualsevol servei d’atenció al client estigui automatitzat. Truques i t’obliguen a passar per un seguit de processos que, al final, fan que el client perdi la paciència, es disgusti i es frustri. Amb sort, si no es talla la trucada en espera, podrà interactuar amb el personal necessari i, en cas que estiguin qualificats, rebrà assistència.

En resum, s’ha diluït el valor inherent, el tracte personalitzat, el seguiment i l’atenció al client.

MARIA VIÑAS ROSAS

BARCELONA

Les dones d’Església

Avui 25 de novembre les comunitats religioses i les esglésies estem cridades a fer memòria de les dones que falten, les desaparegudes, apallissades, violentades, assassinades. Volem actuar amb solidaritat a favor de l’eliminació de la violència contra les dones a la societat, però també denunciar els abusos de poder que vivim en les nostres comunitats religioses. Som moltes les dones que volem participar en la litúrgia de forma plena, comentar i interpretar els textos sagrats, ser escoltades i no ser tractades amb condescendència, fer estudis de teologia i donar classes, que se’ns reconegui la vocació i puguem ser ordenades i administrar sagraments si ho desitgem.

NEUS FORCANO

MEMBRE DE LA COORDINADORA DE DONES CREIENTS ALCEM LA VEU

Dret a la higiene íntima

Sembla que estem fent un pas endavant. A partir del 2024 ja podrem anar a les farmàcies amb la nostra targeta sanitària a buscar productes de la menstruació. Després que s’hagi alertat tant dels preus desorbitats dels productes d’higiene, sembla que obtenim resposta. Encara no sabem com funcionarà exactament o a quina quantitat de productes tenim accés al mes, però de moment és una bona notícia. Les dones som cícliques i som moltes. És un dret tenir accés a una bona higiene independentment de la nostra situació econòmica.

CARLA HURTADO

IGUALADA

Javier Milei i Geert Wilders

El Sr. Antoni Bassas diu a la seva columna del 22/11 que “tothom sap per què guanya gent com Milei”. Segurament hi ha moltes opinions, en resposta a la seva afirmació. Però al fenomen de l’aparició de radicals d’extrema dreta com Trump, Bolsonaro, Orbán, Salvini, Aznar, Abascal, etc., ara s’hi afegeix Geert Wilders. Crec que tenen un denominador comú: la falta de principis ètics i morals en què esta derivant aquesta societat dita avançada. I aquests són els seus votants. El Sr. Macron els va dir fa poc als francesos que l’època de l’abundància s’ha acabat. Jo hi afegeixo que tot el que està passant al món, sobretot a Occident, només s’arregla amb ètica, moral i treball, i la majoria de la nostra societat passa de tot això. Som insaciables. No tenim límits i la Terra ens n’està demanant a crits.

ÀNGEL MARCO

PALLEJÀ

stats