Publicitat
Publicitat

Mubàrak prepara un 'mea culpa', mentre la seva dona torna els seus béns

Suzanne Zabet, esposa de l'expresident egipci Hosni Mubàrak, va quedar ahir en llibertat sota fiança després de tornar part dels seus béns (més de 2.350.000 euros i una torre situada al luxós barri d'Helipolis, al Caire) i després d'autoritzar el fiscal general egipci, Abdelmeguid Mahmud, perquè investigui i recuperi tots els fons que té a l'estranger.

Zabet estava ingressada per una crisi cardíaca en un hospital de Xarm al-Xeikh, davant del mar Roig, des de divendres passat, quan el ministeri de Justícia va acusar-la d'haver-se enriquit aprofitant el poder del seu marit i va emetre una ordre de detenció preventiva contra ella.

Ahir es va saber també que l'expresident egipci, per la seva banda, es prepara per entonar un singular mea culpa : una carta dirigida al seu poble, amb la qual demanaria perdó públicament per tots els mals que hagi pogut causar amb la seva actuació com a governant. Segons fonts oficials del mateix país, el missatge serà enregistrat amb una cinta d'àudio i retransmès per televisió.

Disculpes en 'prime time'

Segons el diari egipci Al Shoruq , el mateix periodista de prestigi que ja va col·laborar en l'elaboració del discurs del passat 2 de febrer, amb què Mubarak pretenia recuperar la simpatia del seu poble, és l'encarregat de donar forma a les disculpes oficials de l'expresident.

L'objectiu principal de la carta, segons les fonts del diari, és aconseguir el perdó de les forces armades i deixar clar que tant ell com la seva dona renunciaran a tots els seus béns en favor del poble egipci. Amb 83 anys, Mubàrak també està arrestat a l'hospital de Sharm el-Sheij, des de divendres passat.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT