Eleccions 20N
Crònica 14/10/2011

Conflicte per les llistes

Roger Tugas
1 min
Conflicte per les llistes

El procés renovador i d'obertura d'ERC que encapçala el president del partit, Oriol Junqueras, ja ha trobat la primera pedra a la sabata. Per liderar la llista de Girona per al 20-N en la coalició amb Reagrupament (RCat) l'equip negociador barrejava dos perfils: un d'independent i un altre lligat als republicans. El primer era Quim Torra, president de Sobirania i Justícia -i militant reagrupat-, i el segon, Teresa Jordà, l'exalcaldessa de Ripoll. La federació regional d'ERC defensa l'última opció i, per això, la van proclamar candidata pel dret.

Paral·lelament, les direccions nacionals dels dos partits haurien acordat l'opció de Torra, però van cedir a les pressions d'ERC de Girona. Així ho explica RCat de Girona, que denuncia que Jordà està "clarament vinculada a l'època del tripartit" i que ERC de Girona "va rebentar l'acord [per fer Torra candidat] i va desautoritzar Junqueras". Per això, RCat de Girona, que sí que abona l'entesa a escala nacional, no incorporarà ningú a la llista independentista ni farà campanya a la demarcació.

Des d'ERC minimitzen les diferències. La federació gironina afirma que no era conscient de les negociacions nacionals i que es va oferir a canviar el candidat i defensa que Junqueras va parlar amb el líder de RCat, Joan Carretero, que hauria donat el vistiplau a la llista. Fonts properes al president del partit republicà asseguren que no va haver-hi cap desautorització, ja que les converses per elegir candidat estarien obertes quan es va optar per Jordà d'acord amb Girona. Recorden que ja hi ha molts independents a les llistes, com el periodista Miquel Sellarès, que tancarà la de Barcelona, malgrat que lamenten el desacord amb RCat de Girona.

stats