Publicitat
Publicitat

Art

Àustria retorna les obres d'Egon Schiele als hereus d'un deportat

Els nazis van expropiar cinc làmines al comerciant jueu Karl Mayländer, abans de deportar-lo a Polònia el 1941

El Museu Albertina de Viena, que alberga una de les col·leccions més grans de gràfics del món, haurà de retornar cinc obres d'Egon Schiele als hereus dels seu propietari, un comerciant jueu deportat a qui els nazis van expoliar-li les peces.

El Consell de Restitució d'art expoliat pels nazis d'Àustria, que depèn del Ministeri de Cultura, ha recomanat la devolució de les làmines als successors del vienès Karl Mayländer. Les obres són Mädchen mit Sonnenbrille (Nena amb ulleres de sol), Bildnis Olga Gallus (Retrat d'Olga Gallus), Proletarierknabe (Nen proletari), Bildnis Heinrich Benesch (Retrat d'Heinrich Benesch) i Knabenakt (Cos de nen).

Egon Schiele (1890-1918) va retratar Mayländer el 1917 i el 1941 el comerciant va ser deportat al gueto de Lodz, a Polònia, on va morir. També s'ha proposat el retorn de 176 dibuixos de plantes als descendents del botànic jueu Ernst Moriz Kronfeld; les peces es conserven al Museu d'Història Natural.

La decisió arriba mesos després que un altre comité recomanés de restituir als hereus de Mayländer els dibuixos exposats al Museu Leopold de Viena, un dels blancs de les crítiques de la comunitat jueva d'Àustria. La institució, que s'ha vist obligada a comprar quadres que van ser saquejats als jueus, no ha seguit la recomanació perquè no forma part de la llei aprovada el 1998 per la qual es van restituir a Àustria prop de 10.000 obres robades durant el Tercer Reich.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT