Art

El Botticelli dels Cambó torna a casa abans que expiri el permís temporal del ministeri de Cultura

El quadre no va trobar comprador a la fira Frieze Masters de Londres

El quadre Retrat de Michele Marullo Tarcaniota, de Botticelli, exhibit per ser venut a la galeria Trinity Fine Art durant la fira londinenca Frieze, ha tornat a Espanya abans que expiri el termini per al seu retorn, fixat per aquest dimarts. Així ho han confirmat a l'ACN fonts del ministeri de Cultura, després que la família Cambó ho hagi notificat al departament dirigit per José Guirao. L'obra, declarada des del 1988 Bé d'Interès Cultural, només pot sortir de l'Estat amb un permís temporal que concedeix el ministeri. La família Cambó decidirà properament si es decanta per alguna de les ofertes que ha rebut durant la fira.

El Botticelli dels Cambó no troba comprador a Londres

El quadre de Botticelli a mans de la família Cambó no es va vendre durant la fira Frieze Masters de Londres, però segons la galeria hi ha "molta gent que hi ha expressat interès". Fonts de la galeria Trinity Fine Art, encarregada de la transacció, van manifestar que "no s'esperava" vendre'l durant la fira, sinó només començar a contactar amb possibles compradors. Segons les mateixes fonts, una transacció d'aquesta envergadura pot allargar-se "mesos". El propietari de la galeria, Carlo Orsi, ara "traslladarà aquest interès" a la família Cambó, que "decidirà qui té la millor oferta".

Trinity Fine Art creu que es tracta d'un quadre "difícil de vendre", tenint en compte el cost i que és un Bé d'Interès Cultural a Espanya, cosa que restringeix el seu ús. En aquest cas, per estar fora de l'Estat, haurien de sol·licitar recurrentment permisos d'exportació temporals, que l'administració pública pot concedir o no.

  • Etiquetes