Cinema
Cultura 16/12/2012

Danny Boyle rebutja ser condecorat cavaller de la reina Elisabet II

El director britànic, responsable de films com 'Trainspotting' i de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres, ha declinat la proposta de convertir-se en Sir

Ara / Efe
1 min
Els protagonistes de la cerimònia inaugural?

LondresEl cineasta Danny Boyle no té interès en convertir-se en Sir Danny Boyle. El director de 'Trainspotting' no ha volgut acceptar la proposta de ser cavaller de la reina, segons informa avui 'The Sunday Times'. Boyle va declinar l'oferta perquè prefereix ser "un home del poble".

Boyle, de 56 anys, va ser proposat a la reina Elisabet II pel comitè governamental de les arts després de dirigir el passat estiu la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres. El director, que va guanyar un Oscar pel film 'Slumdog Millionaire', va contestar que no ho podia acceptar perquè el tema del seu espectacle va ser la igualtat entre ciutadans, i convertir-se en cavaller l'hauria convertit en una persona "diferent".

Amb aquest gest, Boyle s'afegeix a un llista de personalitats britàniques que han rebutjat l'honor concedit per la reina, entre les quals hi ha els artistes David Hockney, LS Lowry i Henry Moore, l'escriptor Alan Bennett i el director del Museu Britànic Neil MacGregor.

stats