Publicitat
Publicitat

TEATRE

La celebració del Dia Mundial del Teatre s'estén a tot Catalunya

De dissabte 24 a dimarts 27, es vendrà el pa i la coca del teatre a un centenar de fleques del país. L'acte central serà el proper diumenge a la plaça de Catalunya

El Dia Mundial del Teatre, que se celebra cada any el 27 de març, s'allargarà enguany durant quatre dies, de dissabte 24 a dimarts 27. Durant aquests dies, un centenar de fleques de Catalunya crearan el pa i la coca del teatre, una iniciativa que va començar l'any passat i que va tenir èxit, sobretot perquè el dissabte al migdia personatges famosos es dediquen a despatxar-lo. També es regalen vals de descompte per anar al teatre.

L'acte central serà aquest diumenge a la plaça Catalunya, on es llegirà el Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que aquest any ha escrit l'actor John Malkovich i llegirà Joan Vallès. En el breu manifest, Malkovich demana als professionals del teatre que el seu treball "ens ajudi a reflexionar sobre el que significa l'ésser humà i que aquesta reflexió sigui guiada pel cor, la sinceritat, el candor i la gràcia". També es llegirà el Manifest de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya escrit per Rosa Novell. L'acte estarà conduit per Pep Cruz i Mercè Arànega.

Joan Maria Gual, director de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, ha assegurat que el Dia Mundial del Teatre hauria de ser "els 365 dies de l'any i que el teatre fos aquest punt de partida i de reflexió per l'ésser humà que es va inventar fa molts anys per reflectir les seves misèries i grandeses".

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i el Teatres Públics de Catalunya amb col·laboració amb la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT