Ensopegada fatal en un museu i un forat en un quadre d'1,5 milions de dòlars

Un adolescent taiwanès fa malbé una pintura de 350 anys en caure-hi al damunt durant una visita

Una ensopegada d'un adolescent de 12 anys de Taiwan ha causat un gran  rebombori mediàtic al país asiàtic i ha arribat també als mitjans britànics. El cas és que no va ser una ensopegada trivial, perquè el noi feia una visita guiada en un centre d'art de Tapei –el Huashan 1914 Creative Park– amb una llauna de beguda a les mans quan es va produir l'incident i va caure sobre un quadre datat fa uns 350 anys, que va quedar foradat per l'impacte. La peça és una obra de Paolo Porpora, formava part de la mostra 'The Face of Leonardo, Images of a Genius' i està valorada en 1,5 milions de dòlars.

L'episodi va quedar enregistrat per una càmera de seguretat i d'aquesta manera s'ha convertit en l'ensopegada fatal més vista dels últims temps. Fotos difoses pels responsables del centre d'art han permès veure amb detall la dimensió de l'estrip causat en la tela, i ha calgut donar explicacions sobre com es farà el procés de restauració.

Els portaveus del centre d'art també han deixat clar que no es reclamarà a la família del noi que paguin els desperfectes perquè va ser un accident i perquè la peça està assegurada.