Publicitat
Publicitat

HISTÒRIA

Retiren la tomba dels pares de Hitler perquè s'havia convertit en un santuari nazi

Veïns i entitats havien denunciat que el cementiri era un lloc de culte de neofeixistes i que s'hi dipositaven proclames nazis

La tomba dels pares del dictador Adolf Hitler a Leonding, al sud-oest d'Àustria, ha sigut retirada perquè s'havia convertit en un lloc de peregrinació de persones d'ultradreta . Robert Eimer, portaveu de la Xarxa contra el Feixisme de la regió austríaca de l'Alta Àustria, ha explicat que aquesta actuació es va demanar després de constatar que es feia servir com un "lloc de pelegrinatge d'extremistes".

La tomba d'Alois i Klara Hitler (morts el 1903 i 1907, respectivament) estava situada al cementiri catòlic de la localitat de Leonding. Eimer assegura que feia temps que els veïns del poble denunciaven que hi anaven neonazis en massa. "La tomba en si no és un problema, perquè ningú pot fer responsables els pares pel fill, però lamentablement se li ha donat un mal ús", ha dit Eimer. El portaveu del moviment antifeixista va recordar que el dia de Tots Sants algú va dipositar a la tomba dels Hitler un gerro amb flors amb la inscripció "No us oblidem" i el símbol nazi de les SS.

La Xarxa contra el Feixisme de l'Alta Àustria, la regió natal de Hitler –que va néixer el 1889 a Braunau am Inn i el 1899 va anar a viure a Leonding–, i l'associació Comitè de Mauthaussen van sol·licitar a les autoritats municipals i a la diòcesi que demanessin a la persona que té l'usdefruit de la tomba que acceptés de retirar-la, cosa que va permetre . L a làpida ja ha sigut retirada i la tomba pot ser usada ara per una altra persona.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT