MÚSICA

Leonard Cohen publicarà el primer disc en 8 anys

El nou àlbum, 'Old ideas', sortirà a la venda el 31 ce gener. El primer avançament, 'Show me the place', ja es pot escoltar en streaming

El cantautor canadenc Leonard Cohen ha fet pública la data de sortida del seu nou disc, el primer en vuit anys. Old ideas, el primer àlbum de Cohen des de Dear Heather (2004), es publicarà el 31 gener 2012. Serà el seu 12è disc d'estudi.

Les deu cançons del disc exploren temes com la relació amb un ésser superior, l'amor, la sexualitat, la pèrdua i la mort. És possiblement el treball més espiritual del cantant i compositor canadenc. El primer avançament de l'àlbum, la cançó Show me the place, es pot escoltar en streaming a internet. El disc ja es pot reservar al web de l'artista, i aquells que facin la reserva podran descarregar gratis aquesta primera cançó.

La gravació d' Old Ideas va començar el gener del 2011 a partir de cançons i textos elaborats al llarg de diversos anys. Les primeres versions de dues de les cançons de l'àlbum ( Amen i Lullaby) es van gravar el 2007, i les primeres versions de Lullaby i The Darkness ja van sonar en directe durant l'última gira mundial de Cohen, recentment finalitzada, en al qual va penjar el cartell de "entrades esgotades".

Leonard Cohen va rebre aquest any el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres. Segons l'acta del Jurat, que va concedir per majoria el guardó al cantant, autor, poeta i pintor canadenc, el premi li va ser atorgat per crear "una obra literària que ha influït en tres generacions de tot el món, a través d'un imaginari sentimental en el qual la poesia i la música es fonen en un valor inalterable. El pas del temps, les relacions amoroses, la tradició mística d'Orient i Occident i la vida explicada com una balada interminable configuren una obra identificada amb uns moments de canvi decisiu a la fi del segle XX i principis de XXI". Quan va rebre el premi Cohen va afirmar: "A l'envellir, comprenc que les normes vénen dictades per una veu: no lamentar. I si un ha d'expressar la gran derrota que ens espera a tots, ha de fer dins dels estrictes cànons de la dignitat i la bellesa".

Old Ideas ha comptat a la producció amb Patrick Leonard, Anjani Thomas, Ed Sanders i Dino Sold. Al costat de Cohen al disc hi participen les cantants Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) i Jennifer Warnes. El disseny de la portada i les pintures de l'àlbum són obra del mateix Cohen. L'àlbum inclou les següents cançons:
 
Going Home
Amen
Show Em The Place
The Darkness
Anyhow
Crazy To Love You
Menja Healing
Banjo
Lullaby
Different Sides