Cinema

Va fer més de 250 pel·lícules, entre les quals hi ha 'El verdugo' i 'Viridiana'

Mor l'actriu Maria Isbert als 94 anys

L'actriu Maria Isbert, de 94 anys, ha mort aquest dilluns després d'estar ingressada a l'Hospital de Villarrobledo d'Albecete arran d'un empitjorament de la seva salut, han informat a Europa Press fonts de la família. La capella ardent s'instal·larà aquest dimarts al Teatre Circ de la ciutat castellanomanxega.

L'actriu , que precisament aquest dijous va fer 94 anys , 250 pel·lícules damunt les espatlles , en la majoria de les quals va treballar com a eterna secundària , moltes vegades donant vida a solteres , minyones o en el rol d'estrangera , i gairebé sempre en papers còmics , demostrant l'espurna de talent en les seves interpretacions .

La filla del gran Pepe Isbert , que viu a El Provencio ( Conca ) , ha passat vuit dècades dedicada en cos i ànima a la interpretació . Va començar de la del seu pare en pel lícules com La vida comienza a medianoche a la qual seguirien Un hombre de negocios , El verdugo , Viridiana , La Lola se va a los puertos, Botón de ancla, Currito de la cruz, Sor intrépida, Recluta con niño, Los ladrones somos gente honrada o El cochecito.

¡Cómo está el servicio!, La tonta del bote, Operación Mata-Hari, Hay que educar a papá, Una chica casi decente, La guerra de papá o El bosque animado
són només una petita mostra de l'àmplia filmografia d'aquesta actriu , que també ha treballat en projectes com La gran aventura de Mortadelo y Filemón, Semen, una historia de amor o, l'última, al 2005, Envejece conmigo.

Mare de set fills , entre ells Tony Isbert i Carlos Isbert , ha rebut multitud de premis al llarg de la seva dilatada carrera com a actriu , com la Medalla de Plata de les Belles Arts (1987) , és Acadèmica d'Honor de l'Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques d' Espanya ( 2008 ) , Premi del Cercle d' Escriptors Cinematogràfics (1945 ) o Premi José Isbert de l' Associació d'Amics del Teatre d'Espanya (2000) .

Aquesta tarda, la família ha dit que esperava que la salut d'Isbert millorés. Però no ha pogut ser. Feia una setmana i mitja que l'actriu estava ingressada.

Més continguts de