Publicitat
Publicitat

literatura

Va escriure una desena de novel·les

Mor l'escriptora Concha Alós

Guanyadora del premi Planeta l'any 1964 amb 'Las hogueras', Alós va ser enterrada ahir al cementiri de Montjuïc, pràcticament en l'anonimat 

L'escriptora Concha Alós (València, 1928) va ser enterrada ahir al cementiri de Montjuïc de Barcelona gairebé en l'anonimat. Del món literari només hi van assistir alguns dels seus coneguts mallorquins, com Maria del Mar Bonet, Toni Catany i Concha Ibáñez. Guanyadora del premi Planeta el 1964 amb Las hogueras, va estar unida sentimentalment a Baltasar Porcel a finals dels anys 50 i principis dels 60, i el va introduir en els ambients literaris castellans de Barcelona. Porcel era nou anys més jove que ella.

Concha Alós, que feia anys que patia Alzheimer, va passar la infantesa a Castelló de la Plana en el si d'una família obrera i republicana. El 1943 es va casar amb el periodista falangista Eliseo Fejióo i es van traslladar a viure a Mallorca. Allà, Alós va fer primer de mestra i aviat va començar la seva carrera literària. El 1957 va quedar finalista del Ciutat de Palma i el 1959, separada del marit, es va traslladar a Barcelona. Era autora d'una desena de novel·les, com ara Los enanos, La madama i Os habla Electra, l'última de les quals, El asesino de los sueños, va sortir publicada l'any 1986.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT