MÚSICA I CINEMA
Cultura 25/08/2011

Mor el mànager de Michael Jackson

Frank DiLeo va treballar per al 'rei del pop' als 80, i havia tornat al costat seu en els últims dies de vida de l’estrella

Reuters
2 min
Frank DiLeo, en una escena de 'Un dels nostres'

Los AngelesFrank DiLeo, que va ser mànager de Michael Jackson durant bona part de la dècada dels vuitanta i que va tornar al costat del rei del pop en els seus últims dies, va morir dimecres arran d'unes complicacions de l'operació al cor que s’havia fet temps enrere. Tenia 63 anys.

La seva dona, Linda, i els seus socis de negoci han enviat una nota en què diuen que “els ha entristit la pèrdua d’una figura legendària, icònica i molt respectada dins de la indústria discogràfica”.

DiLeo va començar a treballar en el món de la música el 1968 amb la discogràfica CBS, fins que va aterrar a Epic Recors, d’on era vicepresident de promoció quan l’àlbum estrella de Michael Jackson, Thriller, es va publicar, el 1982. Thriller, amb èxits com "Beat It" i "Billie Jean", continua sent un dels discos més venuts de la història.

En el seu llibre Moonwalk, Jackson deia de DiLeo que “va treballar molt i va demostrar ser la meva mà dreta durant anys”. DiLeo va ser el mànager de Jackson durant la gira Bad i va estar al costat seu durant els vuitanta.

Fins i tot després de la seva separació, mai no explicada, tots dos continuaven sent amics. El 2009, abans que Jackson morís al juny, DiLeo va tornar amb plans d’ajudar-lo amb la preparació dels seus concerts de tornada, la gira This is It.

Frank DiLeo va ser mànager d’altres artistes, com Taylor Dane i Prince, durant la dècada dels 90, i, a més, va participar en diverses pel·lícules, com Un dels nostres, de Martin Scorsese, en el paper de gàngster Tuddy Cicero, o a la pel·lícula de Jackson, Moonwalker.

stats