Sopa de Cabra tanca la gira de retorn a Girona i deixa la porta oberta a fer més concerts

 La formació liderada per Gerard Quintana va oferir un concert de més de tres hores. "Costa molt marxar d'aquí, vés a saber quan tornem a pujar a l'escenari", va declarar el cantant


Sopa de Cabra va tancar ahir a la nit a Girona una improvisada i multitudinària gira de retorn. El d'ahir a la nit va ser el setè concert que han fet -tres a Barcelona, Tarragona, Palma i dos a Girona- malgrat que el grup va anunciar que tornava per un sol concert. En el darrer bis, el cantant de la banda, Gerard Quintana, va assegurar que els costa molt marxar de l'escenari i ha deixat la porta oberta a un altre hipotètic retorn: "Vés a saber quan tornem a pujar a l'escenari", va afirmar. Una dècada després de baixar dels escenaris, Sopa de Cabra ha fet recordar a joves i grans cançons que han esdevingut himnes del rock català. Gerard Quintana i la seva banda han tancat el retorn als escenaris amb un concert que ha superat tots els pronòstics i ha durat més de tres hores. Amb fins a tres bisos, els de Girona actuaven a casa, al Pavelló de Fontajau, i en el darrer concert de la gira. Per això, semblava que els costava baixar de l'escenari. Així ho ha expressat Quintana, que va assegurar que els costava marxar de l'escenari i va deixar la porta oberta a fer altres actuacions.

El concert va arrencar, com és tradició, amb l'habitual crit de guerra del grup de rock català: "Bona nit, malparits!", un crit que Quintana solia regalar al públic a l'inici dels seus concerts. El boig de la ciutat va obrir, acte seguit, una nit per al record. A més de ser l'últim concert de la gira, se suma el fet que sigui a Girona, la ciutat on el grup va néixer ara fa 25 anys. Durant dues nits seguides, milers de seguidors van omplir el pavelló de Fontajau per poder assistir a un concert molt especial i ple de records. Si et va bé, Sota una estrella, El carrer dels torrats, No tinguis pressa, Els teus somnis, Si et quedes amb mi, Mai trobaràs, Camins, L'Empordà, Podré tornar enrere o El far del sud són algunes de les cançons a les que es va unir Seguirem somiant, dedicada a Joan 'Ninyín' Cardona, que va morir a causa d'un càncer. Quintana va voler dedicar la cançó al seu germà Pau i a la seva germana Carmelina, que feia anys. El concert va estar ple de referències a la ciutat i als bars i llocs emblemàtics per al grup com el carrer dels Torrats, la terrassa del bar El Sol o el bar Los Padules, llocs on fa anys es podia veure assíduament el grup. Quintana va fer de mestre de cerimònies i va presentar tota la banda (formada pels quatre originaris del grup i tres músics més que els han acompanyat a la gira) en un concert ple d'energia i rock'n'roll i també moltes estelades.

Discs i llibres per a l'ocasió

Els tres concerts al palau Sant Jordi es van enregistrar en àudio per, posteriorment, fer-ne un disc. Tot i que no és oficial, també s'especula que d'aquests concerts en podria sortir l'edició d'un DVD. D'altra banda, la revista Enderrock va dedicar al setembre un monogràfic a Sopa de Cabra que inclou una reedició de la primera maqueta en casset. A més, fins al 4 de novembre la Casa de Cultura de Girona acull l'exposició fotogràfica 'No vull canviar la pell', que fa un repàs a la trajectòria del grup des dels seus inicis a través de les imatges del fotògraf Xavier Mercadé, cap de fotografia de l' Enderrock.

Més continguts de