Còmic

La subhasta del primer còmic de Superman ja arriba al milió i mig d'euros

El superheroi va aparèixer per primera vegada al primer número d'Action Comics, al juny de 1938. EBay el subhasta: quan queden quatre dies pel veredicte, la licitació ja supera el milió i mig d'euros

La primera aparició de Superman va ser al primer número d'Action Comics. Aquesta relíquia del món del còmic –només es conserven unes desenes d'exemplars a tot el món– es pot adquirir a través d'eBay fins al 24 d'agost. Fins a aquest dia estarà oberta la licitació que aquest dimecres 20 d'agost arribava a la xifra d'un milió i mig d'euros.
L'exemplar està en molt bon estat –té una qualificació de 9 punts–, i és propietat de Darren Adams, que en un vídeo pujat a Youtube i publicat a la pàgina de la subhasta explica perquè és tan valuós aquest còmic i com va arribar l'exemplar a les seves mans.

El Sant Grial dels còmics
Batejat com a 'Sant Grial' dels còmics va suposar la primera aparició del llegendari personatge creat per l'escriptor Jerry Siegel i l'il·lustrador Joe Shuster i l'inici del món dels superherois tal i com avui dia el coneixem.
Un exemplar en perfecte estat del número 1 d'Action Comics costaria uns 2,25 milions d'euros, una quantitat que segons revela el propi Adams van arribar a oferir per l'obra subhastada. Una còpia d'aquest mateix número classificada amb un 9,5 es va vendre el 2011 per 1,6 milions d'euros.
De moment la licitació segueix pujant. Els diners que recapti la
subhasta aniran a parar a les arques de la Fundació Christopher Reeve.