Tendresa i passió amb Marco Mezquida i Sol Picó

‘CITA A CEGUES’

HOTEL PERALADA .14 D’AGOST

Les cites a cegues poden ser un calvari o l’inici d’una gran història d’amor. Quan no hi ha paraules, les emocions emergeixen en un joc de sobreentesos. L’atracció, l’expectació, la seducció, el sexe, la tendresa, l’enuig, el dubte, el desacord, el perdó, l’amor són sentiments pels quals transiten les relacions de parella. Així ens ho van explicar la ballarina Sol Picó i el pianista i compositor Marco Mezquida a l’espectacle Cita a cegues, una simbiosi íntima on la música i la dansa esdevenen llenguatges sensorials més enllà de les paraules.

La Cita a cegues va tenir lloc dimecres a l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf, un espai que l’estiu passat es va unir als diferents escenaris del Festival de Peralada, reservat només per a propostes escèniques de caràcter intimista, amb petites taules i un còctel de benvinguda al fons de la piscina en un ambient de quietud.

Un xat per WhatsApp obria la proposta amb els protagonistes buscant-se entre el públic amb els ulls embenats. Ell va arrencar amb una melodia suau i embolcalladora que guiava Sol Picó fins al piano. El joc de pells, cames i braços que s’entortolligaven amb el pianista creava un sol cos en una imatge sensual que evolucionava amb ella, moviments sinuosos, dansant sobre el piano de cua mentre ell accelerava el ritme davant la creixent passió amorosa. Ja a cara descoberta, música i dansa van recórrer diferents estats d’ànim, amb ell suscitant atmosferes rítmiques entre el minimalisme, l’ambient ravelià i alguns tocs de jazz, i ella, sempre energètica, canviant de vestuari i sabates, passant dels stilettos a les seves inseparables sabatilles de punta vermelles fins a les sabates de ball, en un paral·lelisme entre els diferents sentiments.

Al so de La vie en rose, Sol Picó va treure un espectador a ballar, posant a prova l’amant, per unir-se de nou en un ball de parella que va tancar un espectacle captivador, amb un punt final que, davant la sorpresa dels assistents a l’espectacle, va acabar amb ell llançat a la piscina.