Teatre

Un 'Tirant lo Blanc' d'acció, batalles i amor dissenyat per a adolescents, al TNC

Des d'aquest dimecres i fins el 29 de març, Pere Planella dirigeix els nou actors de la companyia pedagògica del l'Institut del Teatre i el Teatre Nacional

'Tirant lo Blanc' retorna als escenaris teatrals amb una versió "amb molta acció", a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El teatre acull des d'aquest dimecres i fins el 29 de març un dels "textos més complexos i fascinants que ha donat la cultura catalana", segons el director del TNC, Xavier Albertí. L'obra de Joanot Martorell està dirigida per Pere Planella, que ha comptat amb l'ajuda de Roger Cònsul per a l'adaptació.

Aquesta nova revisió del clàssic de Martorell vol trencar amb "la imatge del cavaller guanyador i que conquereix la princesa" per presentar "un personatge humà", segons Planella. Amb aquest projecte, s'intenta que els espectadors joves d'avui gaudeixin amb un text "molt divertit ple d'aventures perquè tracta sobre batalles i amor". En aquest sentit, no s'han amagat les escenes eròtiques: "Hem triat els episodis amorosos de quan Tirant està a Constantinoble i poden enganxar molt bé amb els adolescents".

El director ha considerat que "és clau que a partir d'aquestes aventures amoroses es connecti amb un clàssic". Les lluites de cavalleries també hi són presents amb recreació de batalles i estratègies bèl·liques. Planella i Cònsul volen transmetre el missatge de l'obra a les noves generacions: "Un cant a la vida en una època complicada".

Després del primer any de la ITNC Jove Companyia, el TNC vol seguir apostant per consolidar aquest projecte de formació acadèmica per a postgraduats de l'Institut del Teatre. En acabar l'estrena de 'Tirant lo Blanc', la companyia portarà l'obra de gira per sis teatres que conformen l'agrupació 'Teatres en Xarxa': Sant Andreu de la Barca, Barberà del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Ripollet i Tordera.

Més continguts de