Cultura 03/11/2014

Ai Weiwei desembarca a La Virreina Centre de la Imatge amb l'exposició 'On the table'

La mostra inclou més de 40 peces, entre les quals hi ha la taula i les cadires que l'artista té al seu estudi

ARA/Agències
2 min

BarcelonaLa Virreina Centre de la Imatge presenta a partir de dimarts l'exposició 'On the table. Ai Weiwei', un recull de més 40 obres de l'artista i activista xinès, conegut arreu del món per la pugna que manté amb les autoritats comunistes xineses des de fa anys, entre fotografies, vídeos, instal·lacions, peces de disseny gràfic i publicacions. A més, a la darrera sala de la mostra hi ha la taula i les cadires que l'artista té habitualment al seu estudi. S'hi van realitzar 24.000 trobades, i ara l'artista les ha traslladades a Barcelona perquè també sigui un punt de trobada i d'intercanvi d'idees.

La mostra inclou des de fotografies que Ai Weiwei va realitzar a Nova York als anys 80, quan formava part de la diàspora xinesa als Estats Units, fins a peces inèdites com 'Cao'. L'objectiu de la comissària de la mostra, Rosa Pera, és endinsar-se en els diferents vessants de la trajectòria de l'artista: des del purament artístic fins a la seva tasca com a activista i l'ús que Ai Weiwei fa de les xarxes socials com a mitjà d'expressió, sobretot als seus perfils d'Instagram i Twitter.

Ai Weiwei va estar retingut per les autoritats xineses durant 81 dies el 2011, sota l'acusació de frau fiscal i no ha pogut viatjar a Barcelona perquè el govern xinès li va retirar el passaport. Segons l'artista, per al govern xinès no hi ha "dissidents" sinó "criminals", tal i com va declarar en una entrevista amb Llucià Homs, el director de La Virreina, inclosa en el catàleg de la mostra. 'On the table. Ai Weiwei' inclou el documental 'Ai Weiwei's Appeal', on es narra la seva detenció, i, també, 'Stamp', els segells que l'artista va crear per donar les gràcies a les persones que el van ajudar a pagar la fiança que les autoritats li havien imposat.

stats