Cinema
Cultura 09/03/2015

Alemanya filma per primera vegada una pel·lícula sobre Anna Frank

La productora Zeitsprung Pictures portarà la història de la jove jueva al cinema i es preveu que veurà la llum a principis de 2016

Efe
1 min
Anna Frank

RotterdamAmb vuit produccions nord-americanes i britàniques, Alemanya encara no s'havia atrevit a rodar cap pel·lícula sobre la vida d'Anna Frank. Ara, però, la productora Zeitsprung Pictures en col·laboració amb la Fundació Anne Frank de Basilea serà la primera productora alemanya que expliqui la vida dels Frank a la gran pantalla. La cinta veurà la llum a principis de 2016, segons ha informat la cadena de televisió holandesa NOS.

El rodatge, que ja va començar fa uns dies a Colònia, ha arribat aquest dilluns al mateix barri d'Amsterdam on va viure la jove. Els cartells ocupaven la plaça de Merwedeplein, on van amagar-se els Frank el 1933 després de fugir de Frankfurt, escapant de la persecució nazi. Hans Steinbichler n'és el director, i l'acompanya l'actriu Lea Van Acken en el paper d'Anna Frank. Els pares de la jove seran interpretats per Martina Gadeck i Ulrich Noethen.

Les vivències d'Anna Frank (Frankfurt, Alemanya, 1929 - Bergen Belsen, Alemanya, 1945) es van fer famoses a través del seu diari personal, en què va relatar la vida entre 1942 i 1944, i va morir el 1945 al camp de concentració de Bergen-Belsen. El diari va ser publicat posteriorment. 'El diari d'Anna Frank' està considerat patrimoni de la literatura mundial i documental de la Unesco.

stats