Cinema
Cultura 13/08/2015

Angelina Jolie produirà un film d'animació sobre una nena afganesa

'Breadwinner' adapta una novel·la de Deborah Ellis i s'estrenarà el 2017

Efe
1 min
Angelina Jolie

BarcelonaAngelina Jolie adaptarà al cinema 'Breadwinner', de l'escriptora canadenca Deborah Ellis, publicada el 2005 i que explica la història de la Parvana, una nena afganesa d'11 anys que durant el govern dels talibans, i després de la detenció del seu pare, es va fer passar per un noi per poder alimentar la seva família a Kabul. El film, titulat de la mateixa manera que la novel·la d'Ellis, serà d'animació i es rodarà en anglès i en dàric, variant del persa i llengua oficial de l'Afganistan. El projecte comptarà amb la participació de l'escriptora com a coguionista i amb Nora Twomey. Es preveu que arribi als cinemes el 2017.

"Hi ha milions de nenes com la Parvana que han crescut sota l'opressió o enmig de conflictes, obligades a ajudar les seves famílies a sobreviure en aquestes condicions", ha explicat l'actriu i realitzadora nord-americana. Jolie està convençuda que amb "l'equip talentós" que hi ha darrere el projecte "podrà fer justícia a la riquesa, la creativitat i la força de la cultura afganesa, així com a las noies com la Parvana".

En la investigació prèvia per escriure 'Breadwinner', Ellis es va passar mesos entrevistant dones i nenes de campaments de refugiats del Pakistan i Rússia. La novel·la, inspirada en aquestes converses, va guanyar el Peter Pan Prize i el Middle East Book Award, entre altres reconeixements.

stats