ART
Cultura 25/09/2011

Antonio López és rècord de visites al Thyssen

L'exposició del pintor manxec ha tancat portes avui. El museu estima que en els darrers tres mesos ha rebut un total d'unes 315.000 visites, uns resultats sense precedents

Ara
1 min
'Terraza de Lucio', Antonio López

BarcelonaL'any 2004, el museu madrileny Thyssen-Bornemisza celebrava que l'exposició Gauguin y los orígenes del simbolismo havia portat a les sales 279.591 visitants, un fet absolutament inaudit en la història del museu. Avui, però, el postimpressionista Gauguin ha caigut del primer lloc del rànquing i ha deixat la càtedra lliure al pintor de Ciudad Real Antonio López. L'obra de l'autor de la Gran Via ha rebut unes 315.000 visites des que el museu li va obrir les portes, fa cosa de tres mesos. Aquesta dada també ha fet que l'exposició que el Thyssen va dedicar a l'obra de Van Gogh ara fa 14 anys baixés un graó.

Antonio López no havia organitzat una mostra de la seva obra d'aquesta envergadura des de la mítica retrospectiva que li va fer el Reina Sofía l'any 1993. En això també ha millorat la seva marca. El Thyssen ha acollit 130 obres de l'artista, que des del passat 24 de juny han estat penjades a les sales i passadissos de la cèlebre pinacoteca madrilenya.

stats