Cultura 22/10/2012

Balclis retorna als descendents de Lluís Companys la carta del president que havia de subhastar

El lliurament s'ha realitzat aquest dilluns a la tarda a la seu de la firma. El president va escriure la carta, que anava dirigida a la seva cunyada, pocs dies abans de ser afusellat. Mai va ser lliurada a la destinatària. Els descendents del president havien reclamat que es retirés de la subhasta

Ara
1 min
Balclis retira de la subhasta la carta de Lluís Companys

BarcelonaAquest dilluns a la tarda s'ha realitzat el lliurament de la carta que Lluís Companys va escriure a la seva cunyada el 10 d'octubre del 1940, cinc dies abans de ser afusellat, als descendents del president, segons informa la casa de subhastes Balclis, que l'havia de treure a la venda el 25 d'octubre.

El lliurament de la missiva s'ha realitzat a la seu de la firma. La família Companys, diu el comunicat que s'ha fet públic, "agraeix la ràpida resposta de la sala de subhastes Balclis i dels posseïdors de la carta, que han entès la reclamació de la família Companys, en tractar-se d'un document tan important i entranyable per a ells, testimoni d'uns fets dolorosos que van portar a la mort el president Lluís Companys". La firma, al seu torn, reitera "la seva satisfacció per haver lliurat aquesta carta en nom dels cedents, que han demostrar el seu respecte i admiració per la figura del president Companys amb aquest acte, després d'haver custodiat el document en els últims 72 anys".

stats