MÚSICA
Cultura 19/10/2011

Brian Wilson: "La nostra música estava increïblement influenciada per les drogues"

El compositor de The Beach Boys parla de 'Smile', el disc maleït que la formació pop californiana no va arribar a publicar i que veurà la llum el 31 d'octubre

Ara
2 min
Brian Wilson

BarcelonaLa BBC ha entrevistat Brian Wilson, el compositor principal de The Beach Boys, al voltant de Smile, el llegendari disc maleït que la formació pop californiana no va arribar a publicar en el seu temps i els enregistraments originals del qual, fins ara inèdits, veuran la llum el 31 d'octubre.

El 1967 Wilson va patir un col·lapse nerviós que li va impedir donar per acabat el disc. I segons el músic californià, l'abús de les drogues van tenir molt a veure amb aquest desenllaç. "Ens vam endinsar massa profundament en el món de les drogues", ha explicat a la BBC. "La nostra música estava increïblement influenciada per les drogues". Wilson admet que "en part" lamenta el que va passar.

Sobre per què Smile no es va arribar a publicar, Wilson afirma que ell i els seus col·laboradors –com el lletrista Van Dyke Parks– creien que el disc "era massa avançat per al seu temps perquè la gent el pogués entendre".

Algunes de les cançons que havien de formar part de Smile, com "Good Vibrations", "Heroes and Villains" i "Surf's Up", es van tornar a enregistrar per incloure's en discos posteriors dels Beach Boys com Smiley Smile (1967) i Surf's Up (1971). I el 2005 Wilson va editar en solitari Smile!, que reunia nous enregistraments de les cançons que havien de formar part del disc maleït.

The Smile Sessions, previst per finals de mes, reunirà per primera vegada els enregistraments originals en un doble CD que els inclourà en versió mono i en versió estèreo. També sortirà a la venda una edició limitada que inclourà cinc CD, dos LP, dos senzills de 45 rpm i un llibret de 60 pàgines.

stats