Cultura 23/11/2013

El cantautor Roger Mas s'endú el premi sardanista Rotllana 2013

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida reuneix el sector a Cervera en la 19a Nit de la Sardana

Ara
2 min

BarcelonaEl músic Roger Mas i el periodista Albert Font-Tarrés han estat els premiats durant la 19a Nit de la Sardana, que cada any organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i que aquest dissabte ha tingut lloc a Cervera, reunint els membres de les colles sardanistes, les entitats i les agrupacions principalment de les comarques de Ponent.

D'una banda, el cantautor de Solsona s'ha endut el premi Rotllana per haver sabut combinar la música moderna, la música tradicional i els sons antics de bona part del món, juntament amb lletres que barregen el llenguatge de carrer i les expressions literàries i ancestrals. De Mas se'n destaca que després de versionar artistes tan diferents com Paulina Rubio o Georges Moustaki, ha trobat un espai per a la sardana, que va conèixer a través del seu avi, i ha treballat colze a colze amb la Cobla Sant Jordi, i amb qui ha guanyat quatre premis 'Enderrock' la darrera edició.

D'altra banda, Font-Tarrés ha estat reconegut amb el premi Sardalleida 2013 per la seva tasca en la difusió i la normalització del fet sardanista als mitjans de comunicació. Tot i no està vinculat directament a la sardana, la Federació ha cregut convenient destacar que Font-Tarrés aprofita els mitjans als quals té abans per tractar la sardana des d'un punt de vista professional.

Trofeus i premis en la 19a Nit de la Sardana

Com és habitual, la Nit de la Sardana ha servit per donar els trofeus del 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, que va culminar el passat 10 de novembre a Balaguer. Les diferents colles de totes les categories han pogut recollir el reconeixement que es mereixen després d'aquests mesos de competició.

Tanmateix, els sardanistes no han estat els únics premiats ja que durant la vetllada s'ha fet lliurament dels premis del 1r Concurs de Fotografia Sardanista 2.0, organitzat per la Federació i que també va celebrar-se durant la final de Balaguer. Així, Xavier Pomés, de Lleida, ha estat el guanyador del segon premi (un lot de productes de Cal Valls) mentre que Jordi Saperas, de Tarragona, s'ha endut el cap de setmana a Andorra.

stats