Publicitat
Publicitat

Detenen el president de la SGAE i vuit persones després d'un registre policial

Se'ls acusa de desviament de fons i delictes contra el patrimoni

La Guàrdia Civil ha practicat nou detencions i ha efectuat set entrades i registres en el marc de la investigació sobre un presumpte desviament de fons de la Societat General d'Autors i Editors ( SGAE ) a la seva filial digital , ha informat l'institut armat .

Entre les persones detingudes hi ha el president del Consell de Direcció de la SGAE , Teddy Bautista , i el director general de l'esmentada filial digital d'aquesta entitat – la Societat Digital d'Autors i Editors ( SDAE ) - , José Neri , segons fonts de la investigació consultades per Efe . Els detinguts estan declarant o ho faran en les properes hores i en funció de la documentació i els interrogatoris decidiran si els posen a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Els detinguts , segons la Guàrdia Civil , haurien creat una estructura societària al voltant de la Societat General d'Autors que s'hauria lucrat d'una beneficiosa relació econòmica amb les entitats de l'anomenat " grup SGAE " . José Neri és qui estaria al darrera de la xarxa que desviava fons a través de l'empresa Microgénesis que, segons el seu web, realitza feines de consultoria i té entre els seus clients la SGAE. De fet Neri ha passat per diferents llocs directius de la sDea i Microgénesis del 2000 al 2007. Aquell any diverses associacions ja havien presentat una denúncia on advertien que "les múltiples i variades classes de recaptacions de la SGAE, inclòs el cànon digital, es realitza de forma il·legal entre les seves filials  i no entre els socis".

Les investigacions apunten que Bautista no hauria tingut un paper actiu en el desviament de fons, però sí coneixement de l'activitat. La SGAE ha expressat confiança en els seus directius. Des del govern espanyol no s'han volgut fer valoracions.  

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT