Ara Mateix

Un cotxe amb adhesius feixistes, l'obra de Núria Güell censurada per l'Ajuntament de Figueres

La direcció del festival Ingràvid ha denunciat que "es veu forçada" a no presentar la peça 'Ideologies Oscil·latòries' de Núria Güell i Levi Orta pel veto de l'Ajuntament de Figueres.

La peça, produïda pel festival, constava d'un cotxe decorat amb adhesius de simbologia feixista i franquista que havia de fer voltes a la Rambla de Figueres cada dues hores. L'objectiu era "prendre l’espai públic" i "posar de manifest que encara plana una ombra del franquisme a tot l’estat". "Ens sembla trist que precisament es censuri una peça que crítica la censura", diuen els directors del festival de cultura contemporània de l'Empordà, Esther Pujol i Rafael Camps.

Els artistes lamenten la situació i el "desconeixement en matèria artística". "No es tracta d'obrir ferides que mai han estat tancades, el que no ens podem permetre és tancar els ulls", afirmen. Lamenten "decisions autoritàries sense espai pel diàleg, emmarcades en una concepció utilitària de l'art com a eina per fer política des de la institució"