Música
Cultura 16/09/2011

Devon Allman encapçala el cartell del 24è Festival de Blues de Cerdanyola

Un dels plats forts serà la tradicional 'Barbacue and Blues' que completa un cartell format per catorze concerts

Acn
1 min

Cerdanyola del VallèsCerdanyola del Vallès acollirà entre el 14 i el 23 d'octubre la vint-i-quatrena edició del Festival de Blues que té com a cap de cartell Devon Allman, que actuarà a l'Ateneu de la localitat vallesana i per primer cop en tot l'Estat amb la seva pròpia banda. Altres dels noms més destacats són els de les formacions Yardbirds, Blackfoot, Wishbon Ash o Y&T, a més d'El Puchero del Hortelano, que tancarà el certamen en la clàssica trobada Barbaque and Blues. El pressupost d'enguany és de 140.000 euros, el que significa una reducció de 30.000 euros respecte l'edició de l'any passat.

Per primer cop en molts anys els concerts principals tornen a recuperar l'Ateneu municipal com a escenari, després d'haver-se celebrat al Pavelló Municipal, un fet que obligarà a desmantellar el pati de butaques i tornar-lo a instal·lar de nou amb un temps rècord. En aquest espai sonaran els temes de l'artista internacional Devon Allman. "És el primer cop que toca amb la seva pròpia banda a Espanya", explica Oriol Carbonell, director del festival.

Uns altres dels grups destacats són les formacions Wishbon Ash i Y&T, totes dues nascudes als anys 70, i que aportaran el seu bagatge i experiència en forma de dos concerts, resultat de la seva basta discografia.

El Parc del Turonet ha estat l'indret escollit novament, si la meteorologia ho permet, per tancar el festival amb la Barbaque and Blues. La cita serà el 23 d'octubre a partir de les 12 hores i de forma gratuït. Hi actuaran Big Yuyu & The Hot Nite Band, Blue Heart, A Contra Blues, Very Pomelo i El Puchero del Hortelano.

stats