Cultura 17/11/2013

5 frases de Doris Lessing del discurs del Premi Internacional Catalunya

L'escriptora va ser reconeguda amb el guardó el 1999. A la cerimònia de lliurament va pronunciar el discurs 'La veu de les dones'

Ara
1 min
L'escriptora Doris Lessing el 2006 / ELKE WETZIG

BarcelonaDoris Lessing va ser reconeguda amb el Premi Internacional Catalunya el 1999. A la cerimònia de lliurament va pronunciar el discurs 'La veu de les dones'. El resumim en 5 frases:

1."Un dels motius pels quals sento predilecció per Catalunya és la seva història, tan agitada i variada".

2."La mentalitat de la nostra època no tolera grans blocs, potències o imperis. Què ho deu fer, que allò que fa centenars d'anys gairebé era una llei de la naturalesa, avui sembli un fet tan extraordinari? Totes les grans unitats s'han dividit".

3."Fins i tot la mateixa Gran Bretanya es pot trencar; si més no, els estrictes lligams que la uneixen s'estan debilitant: Escòcia i Gal·les són a punt d'obtenir un Parlament propi. Aquesta observació no la pot passar per alt el públic català".

4."Tot, absolutament tot, és efímer i en constant evolució; res no es manté, i ara que tots ho sabem, tot evoluciona a tanta velocitat que amb prou feines podem assumir aquests canvis. El món està dominat per una febre evolutiva".

5."Els països petits poden arribar a exercir una influència desproporcionada en la cultura mundial, de la mateixa manera que un sol llibre, encara que sigui força curt, pot plasmar els sentiments d'una generació".

stats