Música
Cultura 08/05/2018

Estrenem 'Fins demà', el nou videoclip de Guiem Soldevila amb Gemma Humet

La cançó forma part del disc 'Fins demà o la propera metamorfosi' del músic menorquí

Ara
2 min

BarcelonaEl pont del Petroli de Badalona és el paisatge del videoclip de 'Fins demà', la cançó que comparteixen Guiem Soldevila i Gemma Humet al disc 'Fins demà o la propera metamorfosi' (Satélite K) del músic menorquí. Aquesta peça, que és la que tanca l'àlbum, és una de "les més íntimes i nues" d'un treball que en general és més expansiu que recollit.

Filmat en un pla seqüència, el videoclip s'adiu amb una cançó que evoca el record d'un ésser estimat que, malgrat l'absència, continua present. Soldevila la va escriure l'endemà de la pèrdua del seu gos, tot i que la interpretació va més enllà de la literalitat. "És una d'aquelles cançons que no la busques, sinó que surt molt de dins. També és una cançó que insinua un canvi de cicle i deixa moltes portes obertes", diu.

'Fins demà o la propera metamorfosi' és el quart disc de Guiem Soldevila, un músic que en treballs anteriors com 'Nura' (2011) i 'Amoramort' (2014) va musicar poemes d'uns quants autors. "Tinc una trajectòria curiosa perquè, després de musicar poemes, en aquest disc torno una miqueta a una cosa que hi ha al primer, 'Orígens' (2008), escriure lletres pròpies, que ho havia deixat de fer perquè m'havia submergit a musicar poesia. Però ara tenia ganes de fer jo poesia", explica.

El disc nou també inclou textos aliens, concretament dos poemes de Ponç Pons, 'Insula mundi', una nova adaptació d'un poema que ja havia musicat, de manera diferent de 'Nura', i 'Dona llegint una carta vora la finestra oberta', versos d'amor i sexe. "'Dona llegint...' em va encisar quan el vaig llegir. Costa escriure sobre aquests temes, perquè has de ser un bon escriptor, i el Ponç és fantàstic. La música va sortir sola", diu Soldevila.

stats