Cinema
Cultura 07/01/2014

'La gran família española' lidera les nominacions dels Goya amb 12 candidatures

'Tres bodas de más', de Javier Ruiz Caldera, candidata en set categories; Eduard Fernández i Nora Navas nominats com millor actor i actriu; Neus Ballús, com a millor direcció debutant, i Berto Romero, com a actor revelació

Ara
2 min
El casament del germà petit d'una gran família coincideix amb la final del Mundial  de Sud-àfrica. Quim Gutiérrez s'ho mira al fons amb cara de pomes agres.

BarcelonaAmb 12 nominacions, la comèdia de Daniel Sánchez Arévalo 'La gran familia española' és la principal candidata als premis Goya, que se celebraran el proper diumenge 9 de febrer a l'Hotel Auditorium. 'Las brujas de Zugarramundi', d'Álex de la Iglesia, amb 10 nominacions, serà la seva gran rival per proclamar-se triomfadora en els premis de l'Acadèmia del Cine Espanyol. Altres films aspirants són 'Caníbal', de Manuel Martín Cuenca (8 nominacions); 'Quince años y un día', de Gracia Querejeta (7 nominacions), i 'Tres bodas de más', del català Javier Ruiz Caldera (7 nominacions).

Les cinc nominades a millor pel·lícula han sigut 'Quince años y un día', 'Caníbal', 'La gran familia española', 'La herida', de Fernando Franco, i 'Vivir es fácil con los ojos cerrados', de David Trueba. Les aspirants a millor actriu són Imma Cuesta per 'Tres bodas de más', Marian Álvarez per 'La herida', Aura Garrido per 'Stockholm', de Rodrigo Sorogoyen, i Nora Navas per 'Tots volem el millor per a ella', de Mar Coll, i els candidats a millor actor són Fernando Valverde per 'Quince años y un día', Antonio de la Torre per 'Caníbal', Eduard Fernández per 'Todas las mujeres' i Javier Cámara per 'Vivir es fácil con los ojos cerrados'.

Entre la resta de candidatures destaca la de Maribel Verdú com a millor actriu secundària per 'Quince años y un día', la desena nominació de la intèrpret, que ja ha guanyat el premi en dues ocasions. També la doble nominació d'Antonio de la Torre com a millor intèrpret per 'Caníbal' i millor actor de repartiment per 'La gran familia española'. És la segona doble nominació consecutiva de De la Torre, que l'any passat ja va estar nominat per 'Grupo 7' i 'Invasor'.

El documental català 'Món petit', sobre els viatges pel món d'Albert Casals, està nominat en la categoria de millor pel·lícula documental, el còmic Berto Romero aspira al premi al millor actor revelació pel seu paper a 'Tres bodas de más', i Neus Ballús, la directora debutant del premiat film 'La plaga', està nominada en la categoria de millor direcció novella.

stats