POLÍTICA CULTURAL
Cultura 02/02/2011

Mascarell promet ordre i aventura

El reordenament del departament i la internacionalització de la cultura, els dos principals objectius culturals del govern

Laura Serra
1 min
Mascarell i gabinet

BarcelonaAquest matí, Ferran Mascarell ha presentat oficialment el seu equip al capdavant de la conselleria de Cultura i ha esbossat les línies bàsiques de la política cultural del departament. Les línies mestres van en la direcció de reordenar l'administració per fer-la més eficient, més simple i més transparent per als ciutadans. Sobretot, tenint en compte que el propòsit del conseller d'Economia és rebaixar un 10% el pressupost a tots els departaments per igual. Mascarell ha dit que intentarà repercutir aquestes retallades necessàries més en l'estructura que en l'usuari final (és a dir, les subvencions). La seva principal obsessió és organitzar tot l'entramat cultural que Catalunya ha anat acumulant en els darrers 30 anys per plantejar les bases del futur.

Mascarell també té la intenció d'aconseguir un gran "acord per a la cultura" a través de pactes amb les administracions i els sectors artístics, amb el clar objectiu d'internacionalitzar la cultura. "Catalunya és més capaç de produir talent que d'absorbir-lo, té un mercat petit", ha repetit el conseller. "Hem d'obrir mercats", ha dit, i s'ha referit a la feina que ha de fer l'Institut Ramon Llull en la vessant de projecció i l'ICIC en la vessant de la indústria. Per últim ha destacat que vol ampliar el concepte de cultura a partir de quatre eixos: creativitat, progrés, identitat i centralitat social.

El proper 17 de febrer, el conseller Mascarell compareixerà al Parlament per explicar aquestes claus del seu mandat. De totes maneres, el conseller ha insitit que el seu projecte té tres calendaris: d'1, 4 i 10 anys, és a dir, que no pensa a curt termini sinó en un projecte més ambiciós, malgrat les retallades del primer any.

stats