Cinema
Cultura 07/02/2012

Ferran Mascarell: "La gala dels Gaudí no m'ha agradat gens"

El conseller de Cultura reacciona als acudits dels presentadors sobre la llei del cinema i la corrupció política, assenyalant que la cerimònia "no va ser un exercici d'autoestima de tots plegats ni a favor del cinema"

Ara/acn
2 min

BarcelonaFerran Mascarell, que dilluns a la nit va rebre amb cara inexpressiva els comentaris humorístics que es van produir durant la cerimònia dels Gaudí en referència a les retallades del Govern, la implantació de la llei del cinema o la corrupció de la classe política, no ha pogut resistir-se a criticar la gala en la recepció que ha ofert aquest matí als guanyadors dels premis.

"Em moriria si no us digués que la gala dels premis Gaudí no em va agradar gens", ha dit Mascarell al Palau de la Generalitat, acompanyat ni més ni menys que per Joel Joan, el president de l'Acadèmia del Cinema Català, que organitza la cerimònia. "No em va agradar gens per una raó: no va ser un exercici d'autoestima de tots plegats ni a favor del cinema", ha afegit.

"En l'àmbit de la política, potser hi ha molts corruptes, però de tant en tant és bo recordar que també n'hi ha que no ho són", ha apuntat. Mascarell considera que si es converteix tots els polítics en corruptes "tot el país anirà avall i la nostra societat resultarà greument perjudicada".

Mirant cap a Joel Joan, Mascarell ha etzibat: "Llibertat d'expressió. Tu no em vas donar dret a contestar i tu ja has parlat i jo ja he acabat. En canvi, jo et deixo parlar i si vols, discutirem", li ha dit també a Joan, que ha declinat la possibilitat de contestar.

El conseller, contundent, ha afirmat que "hi ha gent que té dret a queixar-se i hi ha gent que en té menys, perquè hi ha sectors on hem fet l'opció que els recursos es mantinguin perquè els considerem estratègics per al futur del país, i un d'ells és el cinema".

stats