Cultura 27/07/2016

El festival de Cambrils fuig de la crisi amb un cartell d'alta volada

Amb un pressupost d'un milió d'euros programarà concerts d'Estopa, Julio Iglesias, Alejandro Sanz, El gusto es nuestro o Josep Carreras

Efe
1 min
Julio Iglesias / ARA

CambrilsAquest dijous s'inicia una nova edició, la 42a, del Festival Internacional de Música de Cambrils amb l'actuació de Momo, banda tribut a Queen. Serà el tret de sortida a un seguit de concerts que se celebraran entre el 28 de juliol i l'11 d'agost, i que compten amb noms com Estopa, Manel, Julio Iglesias, Miguel Poveda, Raphael, Alejandro Sanz o El gusto es nuestro –amb Víctor Manuel, Ana Belén, Serrat i Miguel Ríos–, entre altres.

El festival del Baix Camp assegura haver venut més de 14.000 entrades, i el seu objectiu és, com a mínim, superar les 20.000 localitats expedides l'any passat. A hores d'ara els recitals de Manel, El Gusto es nuestro i Raphael es troben a prop d'esgotar el paper, fet que ja ha passat amb escreix amb el concert de Julio Iglesias, que farà a Cambrils el seu únic concert peninsular de tota la gira estiuenca. En el cas del solista madrileny, l'expectació ha sobrepassat les expectatives, i l'organització, que compta amb un milió d'euros de pressupost, està treballant per col·locar grades suplementàries per donar resposta a les moltes peticions rebudes.

Un dels altres fenòmens destacats del festival d'enguany és la presència de Josep Carreras, que fa cinc anys que no actua a Catalunya, i de la 'girl band' Sweet California, amb qui l'organització espera arribar a un públic més adolescent.

No sembla que el Festival Internacional de Música de Cambrils pensi abaixar el llistó l'any vinent, per a quan ja han confirmat el cantant anglès Elton John.

stats