Cinema
Cultura 02/09/2013

El Festival de Sitges homenatjarà l'actor Simon Andreu amb el Premi Nosferatu

La secció Brigadoon se centrarà en el cinema de terror colombià i recordarà el desaparegut Jesús Franco

Acn
1 min
L'actor Simon Andreu

SitgesL'actor mallorquí Simon Andreu rebrà el Premi Nosferatu, que lliura la secció Brigadoon del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El guardó reconeix els cinquanta anys de trajectòria d'Andreu, que ha protagonitzat més de 150 pel·lícules de projeccions de diferents països com 'Viaje a ninguna parte', dirigida per Fernando Fernán-Gómez, i 'Beyond Re-Animator', de Brian Yuzna.

En l'edició d'enguany, Brigadoon posa el focus en el cinema de terror colombià amb una col·laboració amb el festival Zinema Zombie Fest, que se celebrarà al novembre a Medellín. A través d'aquest acord, el Festival de Sitges oferirà una retrospectiva del realitzador Jairo Pinilla, que va impulsar el cinema de terror al país llatinoamericà, i projectarà el documental 'Frankenstein no asusta Colombia', del realitzador Erik Zúñiga.

La secció del Festival recordarà el desaparegut Jesús Franco amb la projecció de dues pel·lícules inèdites que va codirigir amb l'actriu Fata Morgana. Es tracta dels llargmetratges 'Lascivia' (2007) i 'Monte de Venus' (2006). En el marc de l'esdeveniment, també es produirà l'estrena mundial de 'Revenge of the Alligator Ladies', que Franco va dirigir conjuntament amb Antonio Mayans. A més, el Festival acollirà la 'première' mundial del documental 'La última película de Jess Franco' (2013), dirigit per Pedro Temboury.

stats