Cultura 01/10/2021

La fira d'art Swab tornarà amb 80 galeries convidades

Tindrà lloc del 7 al 10 d'octubre al pavelló de la Fira i també virtualment

Ara
1 min
Samuel Salcedo crida davant una de les seves escultures per foragitar la crisi i invocar uns bons resultats econòmics per a la fira.

BarcelonaDesprés de la pandèmia, Swab ha aconseguit una participació molt similar a la de les fires anteriors: 80 galeries nacionals i internacionals participaran en la fira d'art contemporani de Barcelona del 7 al 10 d'octubre; això sí, en una versió híbrida. Les activitats presencials tindran lloc al pavelló Itàlia de Montjuïc i es combinaran amb d'altres en línia a través de la plataforma Artland. D'entre les galeries –escollides pels comissaris Omar López Chahoud, Jérôme Pantalacci i Domenico de Chirico i els col·leccionistes Giuseppe Casarotto, Marie Elena Ángulo i José Luis Lorenzo– la majoria tenen una llarga trajectòria i deu són de Barcelona, com ADN Galeria o Galeria Senda.

L'esdeveniment vol brindar a artistes emergents l'oportunitat de poder donar a conèixer la seva obra, i ho fa a través de les seccions Emerging i Focus LATAM. Aquesta última, comissariada per Santiago Gasquet, codirector de la galeria Piedras (Buenos Aires), vol potenciar les noves generacions d'artistes contemporanis llatinoamericans.

Una altra proposta per destacar de la programació 2021 és el projecte Seed: dotze espais independents gestionats per artistes experimentals. El Swab Seed busca donar veu a treballs alternatius de l'escena contemporània. A més, la Fundació Vila Casas per patrocinar la participació de quatre dels espais catalans. Swab Barcelona també comptarà amb Swab Kids, la secció dedicada als petits que volen explorar la seva creativitat.

stats