Cinema
Cultura 13/08/2011

Frankenstein ressuscita i es multiplica

Hollywood prepara el retorn del monstre amb una onada de nous projectes al voltant del personatge creat per Mary Shelley el 1818

Efe
2 min
Boris Karloff

BarcelonaPer si no n'hi havia prou amb l'última onada de films de vampirs i zombis, Hollywood està decidit a recuperar un dels monstres més clàssics de la seva història: Frankenstein, el personatge creat per l'escriptora romàntica Mary Shelley el 1818 a Frankenstein o el modern Prometeu, protagonista del clàssic de la Universal dirigit per James Whale el 1931.

El mexicà Guillermo del Toro, un enamorat de la pel·lícula de Whale, fa anys que prepara el seu remake, que comptaria amb Doug Jones (El laberinto del fauno) per encarnar el monstre. Mentrestant, la Fox treballa en el seu propi projecte per portar el personatge a la gran pantalla, que comptaria amb un guió de Max Landis, fill del popular director John Landis (Els Blues Brothers, Un home llop americà a Londres). I encara més, el monstre visitarà el segle XXI a Wake the dead, una adaptació d'un còmic de Steven Niles amb Haley Joel Osment (El sisè sentit) en el paper d'un jove estudiant que experimenta amb cadàvers. I també inspirada en còmics, en aquest cas de Kevin Grevioux, es prepara el llargmetratge I, Frankenstein, que convertirà el personatge en una mena de superheroi que haurà de salvar la humanitat d'una horda d'éssers sobrenaturals.

Però això no és tot. El productor de X-Men, Ralph Winter, treballa en una adaptació cinematogràfica a partir de la sèrie literària Frankenstein, escrita per Dean R. Koontz, un thriller d'assassins ambientat en una moderna Nova Orleans on conviuen creador i criatura. També hi haurà relats que explorin l'origen de Victor Frankenstein, el personatge que dóna vida al monstre al relat literari; en aquest sentit, es preparen dos films a partir de les novel·les The casebook of Victor Frankenstein i This dark endeavor: The apprenticeship of Victor Frankenstein, aquesta última dirigida per Matt Reeeves (Monstruós, Deixa'm entrar).

Evidentment, la televisió també es vol sumar a aquesta febre d'adaptacions. La cadena NBC ha anunciat que prepara una sèrie sobre el monstre produïda pels responsables de House, i aquesta setmana han confirmat que hi haurà una nova versió d'Els Monster, la sèrie dels anys 60, un dels personatges de la qual era Herman Monster, una paròdia de Frankenstein.

stats