Arts escèniques
Cultura 26/06/2015

La infantesa de Harry Potter serà portada al teatre

'Harry Potter i el nen maleït' s'estrenarà l'estiu del 2016 a Londres. Finalment, el guió no ha estat escrit per J.K. Rowling, sinó per l'escriptor Jack Thorne

Efe
1 min
Fotograma de 'Harry Potter i la pedra filosofal'

LondresL'obra de teatre sobre la infantesa del mag més famós de la literatura contemporània, Harry Potter, s'estrenarà a Londres a l'estiu de 2016, segons ha anunciat aquest divendres la seva creadora, J.K. Rowling. L'escriptora ha confirmat que 'Harry Potter and the Cursed Child' ('Harry Potter i el nen maleït') es representarà al Palace Theatre de la capital britànica.

L'autora ha revelat que que l'obra de teatre servirà per divulgar la "part mai explicada" sobre la vida d'aquest personatge, si bé ha recalcat que no es tracta d'una "preqüela" de les seves novel·les. També ha destacat que el text examinarà les vides dels pares de Harry Potter, Lily i James Potter, abans que fossin assassinats per Voldemort.

Divuit anys del primer Harry Potter

L'anunci sobre la data de la representació d'aquesta obra teatral coincideix amb "un dia molt especial" per a l'escriptora, que ha recordat que avui es compleixen 18 anys de la publicació de 'Harry Potter i la pedra filosofal', el primer lliurament d'una saga de set novel·les de les que s'han venut prop de 500 milions de còpies a tot el món.

L'any 2013, Rowling ja va avançar que estava treballant amb un equip de guionistes liderat per Sonia Friedman i Colin Callender per portar als escenaris teatrals la infància de Harry Potter. Dos anys després, l'autora ha confirmat avui que el guió no és seu, sinó que ha estat responsabilitat de l'escriptor Jack Thorne, autor de l'adaptació teatral de "Let The Right One In".

El director de "Harry Potter i el nen maleït" serà John Tiffany, guanyador del un premi 'Tony' per l'obra 'Once'.

stats