MÚSICA
Cultura 20/10/2011

Josep Carreras es despulla davant Màrius Carol

El tenor català ha presentat al Liceu la seva biografia 'De viva veu', escrita amb el periodista de 'La Vanguardia', en què busca "que la gent el conegui una mica més"

Marta Salicrú
2 min
Josep Carreras

BarcelonaJosep Carreras i Màrius Carol han presentat al Liceu la biografia del tenor, De viva veu, escrita entre tots dos i editada en català i en castellà per Rosa dels Vents i Plaza y Janés. La traducció al català ja ha llançat la segona edició.

Carreras ha explicat que ha volgut escriure les seves memòries, ara que és a punt de fer 65 anys i que en fa 25 que li van diagnosticar la leucèmia que va superar, perquè "que la gent em conegui una mica més, em fa feliç", ha explicat el tenor. "Potser és una mica narcisista, però els tenors ho som".

"He volgut explicar de manera natural i senzilla la meva vida professional i part de la meva vida personal", ha dit Carreras. De viva veu relata experiències clau de la vida del tenor del barri de Sants barceloní, com el debut a la Scala de Milà, la gira amb Plácido Domingo i Luciano Pavarotti, la seva implicació als Jocs Olímpics de Barcelona o la lluita contra la leucèmia.

"He volgut explicar com sóc com a persona, definir la personalitat que crec tenir", ha dit Carreras. "Sense voler que sigui un llibre de capçalera, volia explicar les meves vivències personals i artístiques, i parlar del meu país i la meva gent". En relació amb això, al llibre el tenor també parla de què significa per ell el Barça –"un sentiment de país", diu– i explica que fa més de vint anys que, quan surt a l'escenari, ho fa sempre amb una petita senyera a la butxaca.

Sobre això, Carreras ha fet referència, en una entrevista a El món a RAC1, al vídeo de Gol TV que hi ha penjat a la xarxa en què se'l veu cridant "Visca Catalunya lliure". "Jo em transformo, al camp del Barça", ha afirmat el tenor. "Com que la gent de la nostra generació n'hem passat de tots colors al camp del Barça en partits contra el Madrid, hi ha un grau d'emoció molt important, hi ha un grau d'adrenalina que es mou pel cos. I vaig veure una càmera, jo sortia un pèl exaltat, i vaig dir una cosa que sento profundament. No me n'amago".

stats